Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

YouTube lansira posebnu aplikaciju samo za djecu

Telefoni.ba

YouTube lansira posebnu aplikaciju samo za djecu

Sa djecom koja imaju pristup internetu, pametnim uređajima poput tableta, telefona itd., roditeljima je od izuzetne važnosti da imaju kontrolu nad sadržajima koje djeca gledaju kako bi sačuvali njihovu nevinost, posebno u ovom vijeku u kojem živimo kad se na internetu može pronaći sve i svašta.

Upravo zbog toga, Google želi da pripomogne. Naime, kompanija će 23. februara pustiti YouTube aplikaciju za djecu koja će imati limitirani, odnosno ograničeni sadržaj namijenjen samo za djecu poput dječije emisije Ulice Sezam, Disney crtića i ostalih djeci prijateljskih programa.

Aplikacija je dizajnirana na način da se dopadne najmlađoj populaciji, sa velikim slikama njihovih omiljenih emisija i likova koji im pomažu da pronađu ono što žele. Mogu otkrivati nove stvari ili jednostavno kucati u tražilicu ono što žele gledati, ukoliko to znaju. Google će naravno blokirati sve ono što nije dozvoljeno i primjereno za njih.

Roditelji će moći kontrolisati i podešavati određeno vrijeme tokom kojeg će djeca koristiti aplikaciju i pretraživati YouTube. Npr., moći će se podesiti period korištenja aplikacije kako bi se izbjeglo ostajanje do kasno u noć pretraživajući YouTube i gledajući sadržaj koji nudi.

Kada aplikacija zvanično bude spremna za preuzimanje, imati ćemo više detalja o istoj te vjerujemo u to da će mnogo olakšati roditeljima koji su strahovali na kakav sadržaj će njihovo dijete naići na YouTube-u.

 
Komentariši