Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Xperia Z3 Compact

Telefoni.ba
SPECIFIKACIJE
Xperia Z3 Compact

Xperia Z3 Compact ima ekran veličine 4.6 inča što je više nego kod prethodnika a okvir, odnosno komplet tijelo je ostalo istih dimenzija. Još uvijek je potpuno vodootporan smartphone. Također ima 2.5GHz quad-core procesor i kameru od 20.7 megapixela. Dodatna inovacija kod Z3 je što se može koristiti kao wireless ekran za Playstation 4, drugim riječima svoje omiljene Playstation 4 igre sada možete igrati na Z3.

 

sony-xperia-z3-ps4-remote-play.jpg

Xperia Z3 je uređaj odličnog dizajna i veoma ga je lahko koristiti jednom rukom što nije slučaj sa drugim titanima od 5 i više inča.
Osim što dolazi u standardnoj bijeloj i crnoj boji, sada je dostupan i i tirkiznoj i tamno-naranđastoj boji sa podudarajućim plastičnim ivicama.
Z3 je ograničena na 30 minuta korištenja pod vodom na dubini od 1.5 metar. Zaslon ne funkcioniše dok je vlažan, dakle nikakve funkcije ni zadatke ne možete obavljati osim fotografisanja i korištenja kamere za što je zaslužno dodatno spoljašnje dugme za kameru.

Displej ima rezoluciju 720p koja je poprično slaba ali dobra strana je svakako svjetlika koja omogućava lakšu vidljivost ma npr sunčevom svjetlu i sl.
Što se tiče softvera, Z3 dolazi sa instaliranim posljednjim Android 4.4.4 KitKat sistemom. Radi na 2.5 GHz Qualcomm Snapdragon 801 procesoru te ima 2GB RAM-a.
Kamera od 20.7mpx je smještena na stražnjem dijelu telefona i iste je rezolucije kao i kod Z1 Compact. Automatski balansira osvjetljenje ukoliko nije savršeno.


Ukratko ćemo se još osvrnuti na bateriju. Tokom testiranja, nakon dva sata konstantnog vrtenja video snimaka, baterija je sa 100% spala na 78%. Nakon daljnjeg surfanja po netu, igranja igrica, korištenja mail-a i fotografisanja – Z3 je izdržao veći dio jednog dana. Ukoliko ga ne koristite baš mnogo onda je velika vjerovatnoća da će baterija izdržato više od 24h. Smanjivanje svjetlosti, gašenje Wi-Fi konekcije i GPS-a će također pomoći.
Sve u svemu, Z3 je jedan poprilično dobar i snažan smartphone; odličnih dimenzija, kamera radi savršene snimke, nema opasnosti od vode a niti će se razbiti potpuno kada prvi put padne na beton, pločice i slično. A inovacija u vezi sa PS4 ga čini još više cool. Ukoliko volite slikanje i snimanje u bazenu, onda je ovaj telefon pun pogodak za vas.

 
Komentariši