Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

WhatsApp neće biti među popularnim aplikacijama novog Ubuntu telefona!

Telefoni.ba

WhatsApp neće biti među popularnim aplikacijama novog Ubuntu telefona!

Prvi svjetski Ubuntu telefon, BQ AQUARIS E4.5 Ubuntu izdanje, ide u prodaju u ponedjeljak, 9. februara i možemo očekivati neke od poznatih aplikacija na ovom mobilnom uređaju.

Ukoliko se pitate koje to od aplikacije dolaze na Ubuntu telefonu, spomenut ćemo nekoliko njih: Facebook, Twiter, eBay, Time Out, Yelp, kao i aplikacije kao što su Spotify, Dropbox aPIs i još mnoge.

Međutim postoji jedna aplikacija koja se još neće pojaviti na Ubuntu telefonu, a to je WhatsApp. Popularna aplikacija neće biti među skoro 1000 poznatih aplikacija širom svijeta koje će se naći na Ubuntu telefonu.

Ubuntu telefon je potpuno novi mobilni operativni sistem i kako njegovi predstavnici tvrde, nije još jedan telefon koji dolazi sa iOS ili Android sistemom. Ubuntu telefon nudi potpuno drugačiji način interakcije.

Za razliku od Androida i iOSa u kojima su aplikacije čvrsto ograničene i pod kontrolom vlasnika platforme (posebno u slučaju Applea), Canonical pokušava nešto sasvim drugačije sa Ubuntu telefonom.
Umjesto prikazivanja aplikacija u odvojenim mrežama, Ubuntu telefon će sakupljati sadržaje i usluge preko „Scopes“, koji će integrirati razne aplikacije i usluge u sučelje jednostavno za korištenje kako korisnici ne bi morali pretraživati liste ikona.

„Scopes“ nudi različite početne zaslone koji će prikupljati izvore, tako da ćete moći imati muziku koja kombinira MP3 pohranjen na lokalnoj memoriji zajedno sa listom omiljenih izvođača sa YouTubea. To je samo jedan od primjera jednostavnosti ovog uređaja.

Kvaliteta i kvantiteta aplikacija na mobilnom operativnom sistemu koji je u razvoju je od velike važnosti. Primjer nam je Microsoft i njegova borba sa Windows telefonom, pa je dobro vidjeti da će Ubuntu telefon dobiti neke poznate aplikacije. Međutim ako ste ljubitelj WhatsAppa, možda ćete se ipak zadržati na iOS ili Android uređaju za sada.
Komentariši