Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

WhatsApp Messenger dobiva desktop verziju

Telefoni.ba

WhatsApp Messenger dobiva desktop verziju

WhatsApp nastavlja da se nadmeće sa Viberom i drugim popularnim aplikacijama ovog tipa. Naime, objavili su novu desktop verziju. Oni koji koriste WhatsApp na Android, Windows Phone ili Blackberry operativnom sistemu, sada će moći primati i slati poruke preko računara baš kao što su to radili preko mobilnih uređaja.

Nažalost, iOS korisnici još nisu u mogućnosti da okuse tu privilegiju, a kako kažu to je zbog nekih Apple-ovih ograničenja.

Da biste ga koristili na laptopu ili računaru, otvorite Google Chrome pretraživač i posjetite stranicu https://web.whatsapp.com/. Stranica će prikazati QR kod poput ovog:

 

 

Zatim otvorite WhatsApp na vašem telefonu, kliknite na meni i  izaberite “WhatsApp Web”. Zatim skenirajte QR kod koji će pokrenuti desktop aplikaciju. Odmah možete započeti razgovor sa vašim prijateljima i sa telefona i sa desktopa. Jedina razlika jeste što sa desktop-a ne možete započeti grupne razgovore, ali kada ih jednom započnete sa telefona onda bez problema možete nastaviti konverzaciju i preko desktopa.

Međutim, desktop verzija zahtijeva konstantno prisustvo povezane Internet konekcije sa mobilnim uređajem. Čak i ako na telefonu nestane baterije ili se izgubi konekcija, desktop verzija će se sama od sebe ugasiti. Zbog toga ne postoji desktop za iOS uređaje jer, kako kažu, na iOS-u nije moguće izraditi desktop aplikaciju koja zahtijeva konstantnu povezanost.

 
Komentariši