Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Viber – javni razgovori

Telefoni.ba

Viber – javni razgovori

Viber, popularna aplikacija za dopisivanje i pozive je dobila nadogradnju za javno dopisivanje, odnosno “Public chats”. Za razliku od privatnih grupnih razgovora, Public Chats kao što i sam naziv govori je grupna komunikacija koja je vidljiva ama baš svima. Uključuje svjetski poznate ličnosti, grupe, brendove, skupine te su najpopularniji razgovori uvijek prikazani na početnom ekranu javnih ćaskanja.

Viber je korisnike razvrstao u dvije skupine kada je riječ o javim razgovorima, a to su učesnici i pratioci. Učesnici su oni koji direktno učestvuju u razgovorima, šalju poruke jedni drugima i sl., dok su pratioci oni koji mogu čitati te poruke, pratiti sve informacije i podatke koji se dijele i lajkati sadržaj ali ne mogu aktivno učestvovati u razgovorima.

Da biste pratili javno ćaskanje, kliknite na izbornik Public Chats i tu možete pregledati razne razgovore zavisno od teme. Za sada vi lično ne možete kreirati novi Public Chat, ali svakako možete poslati email na publicchats@viber.com te pokušati. Public Chat može primiti do 100 sudionika, a novi mogu biti dodani u trenutne razgovore samo preko aktivnih trenutnih učesnika.

Viber je besplatan i dostupan je za Android i iOS.

 
Komentariši