Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

VAIO kompanija bi mogla imati svoj novi smartphone

Telefoni.ba

VAIO kompanija bi mogla imati svoj novi smartphone

VAIO je nekada bila dio Sony kompanije, još u vrijeme kada je kompanija uživala u svojim zlatnim godinama. Od 2014. godine preuzeta je od strane JIP-a (Japanese Industrial Partners), a Sony je ovaj potez opravdao kao namjeru da napusti PC tržište i fokusira se na mobilne telefone i televizore.

Glasine kruže kako bi brend trebao da napravi svoj debi u svijetu telefona sa svojim novim telefonom. Datum izlaska je navodno planiran za 12. mart. Kako se ispostavilo Sony nije u potpunosti napustio brend i trenutno drži oko 5% svojih dionica. To možda ne zvuči kao mnogo, ali je dovoljna podloga za partnerstvo između kompanija koja je, kako neki nagađaju, već rezultirala saradnjom u nadolazećem uređaju.

Kako je uređaj dijelom Sony, dijelom VAIO, vjerovatno će imati dosta sličnosti sa Xperia linijom.
Prema glasinama, VAIO telefon će napajati 64-bitni Snapdragon 410 MSM8916 chipset, zajedno sa 2GB RAM-a i 16GB memorije. Podržavat će 5-inčni ekran i pristojnu kameru sa 15MP na stražnjoj i 5MP prednjoj strani. Uređaj bi trebao da dođe sa Andorid 5.0 operativnim sistemom.

Nadamo se da ovo neće ostati samo na glasinama i da će se uskoro kompanije oglasiti sa detaljnijim informacijama o novom uređaju. Za sada strpljivo čekamo.
Komentariši