Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Uz Bluestacks sada sve Android aplikacije koristite izravno preko desktopa

Telefoni.ba

Uz Bluestacks sada sve Android aplikacije koristite izravno preko desktopa

BlueStacks je program koji vam omogućava da na vašem laptopu koristite bilo koje Android aplikacije. Čak ih možete preuzimati direkno sa Google marketa. Bolje rečeno, BlueStacks je vaš drugi Android uređaj kojeg koristite putem laptopa. Nova inovacija je Cloud Connect pomoću koje sinhronizujete aplikacije sa vašeg mobilnog uređaja na BlueStacks, npr. svoju omiljenu android igricu povežete sa BlueStacksom i igrate je vrlo jednostavno preko laptopa dok je vaš mobilni uređaj na punjaču ili ga jednostavno želite pustiti da se malo odmori.

Ukoliko želite osjetiti dašak Androida na desktopu, u nastavku ćemo opisati kratki postupak oko instalacije i podešavanja.

Preuzmite instalaciju za Windows

Preuzmite instalaciju za mobilni uređaj

Instalacija je brza i jednostavna, bez ikakvih komplikacija. Kada se instalira, otvoriti će se početni zaslon koji će vas odmah asocirati na Android operativni sistem. Tu možete pristupiti aplikacijama, Google marketu, tražiti aplikacije, instalirati i sl. Prvo što trebate učiniti jeste otvoriti Play Store i prijaviti se sa svojim računom koji vam je inače podešen na telefonu te povezati Google račun sa Bluestacks-om.

Sljedeći korak je instalacija dodatne aplikacije BlueStacks  Cloud Connect na vaš Android sa Play Store-a. Cloud Connect vam omogućava da aplikacije koje želite koristiti preko desktopa jednostavno prebacite sa Androida na BlueStacks. Kada instalirate Cloud Connect, idite u postavke na BlueStacks-u i izaberite opciju “Cloud Connect”.

Kada vam se otvori prozor, ukucajte svoju email adresu kao i broj telefona. Zatim ćete primiti obavijest kako da nastavite dalje i sinhronizujete sve što želite. Pogledajte slike ispod kako bi vam bilo jasnije i preglednije. Kada vam se prikaže pin ukucajte ga na Cloud Connect a nakon toga povezujte aplikacije ili preuzimajte nove. Sve nove aplikacije koje budete preuzimali će vam se pojavljivati na početnom zaslonu.

Oni kojima je dosadilo igrati omiljenu igricu na Androidu sada mogu uživati u velikoj rezoluciji i jednostavnijem načinu igranja. Nekada je mogućnost igranja Android igrica na laptopu i korištenja raznih aplikacija bila samo pusta želja, a sada je to zaista moguće. Nevjerovatno, zar ne?

 
Komentariši