Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Upoznajte najbolje, a jeftine Note telefone koje nije proizveo Samsung!

Telefoni.ba

Upoznajte najbolje, a jeftine Note telefone koje nije proizveo Samsung!

Predstavljen u septembru 2011. godine, originalni Galaxy Note je na prvi dojam izgledao kao beskorisna kombinacija tableta-telefona. Sa ekranom od 5.3 inča, prvi Galaxy Note je bio pravi div u odnosu na tadašnje flagship modele od kojih su mnogi imali ekrane od oko 4 inča. Ipak, Galaxy Note serija se pokazala veoma uspješnom što je i dan danas o čemu mnogo govori činjenica da se prodaju desetine miliona uređaja širom svijeta.

Od predstavljanja i puštanja u prodaju prvog Note uređaja, Samsung je lansirao još 5 Note pametnih telefona: Note II, Note 3, Note 3 Neo, Note 4 i Note Edge, kao i četiri Note tableta: Note 10.1, Note 8.0, Note 10.1 2014 Edition i NotePro 12.2. Svi ovi modeli imaju nešto zajedničko a to je Stylus olovka koja je definitivno nešto što obilježava ovu seriju.

Često se dešava da, kada neki određeni proizvod, odnosno model telefona postane popularan i uspješan, drugi proizvođači pokušaju napraviti nešto slično. U nastavku teksta pročitajte koje su to kompanije pokušale da se primaknu vrhu sa svojom serijom Note uređaja. Nisu to neke bezimene jeftine kopije Galaxy Notea, nego modeli proizvedeni od strane velikih i poznatih kompanija.

 

Asus Fonepad Note 6

Predstavljen u junu 2013. godine, Asus Fonepad Note 6 je prvi Note telefon kojeg nije napravio Samsung. Ima ekran od 6 inča, vlastitu stylus olovku, prati ga Android KitKat  te je dopunjen i sa SuperNote aplikacijom. Napaja ga dvojezgreni Intel Atom Z2580 procesor, a još neke od specifikacija su kamera od 8MP, 2GB RAM-a i 16GB proširive memorije.

ASUS-s-FonePad-Note-6-Gets-a-New-Firmware-Version-10-16-1-28-398986-2


 

Asus VivoTab Note 8

Sljedeći Asusov Note je VivoTab Note 8 koji pokreće Windows 8.1. Ovaj model također ima olovku, ali ne možete obavljati pozive, za razliku od prethodnog modela. Napaja ga četverojezgreni Atom Z3740 taktovan na 1.8 GHz, a još nudi ekran od 8 inča, kameru 8MP, 2GB RAM-a i 64GB proširive memorije.

51qHhj1k7EL


 

Xiaomi Redmi Note

Redmi Note je predstavljen u prvoj polovici prethodne godine te je prvi telefon ove kompanije sa ekranom večim od 5 inča, a da budemo precizniji nudi ekran od 5.5 inča sa rezolucijom 720 x 1280p. Nema stylus, ali je definitivno jeftina varijanta Galaxy Note telefona koji su mnogo skuplji i mnogi korisnici ih sebi ne mogu priuštiti. Redmi Note je svojom pristupačnom cijenom mnogo pomogao ovoj kompaniji o čemu govori podatak da je Xiaomi kompanija prodala više telefona nego Samsung tokom prethodne godine.

xiaomi_redmi_note_4g_official_china


 

Xiaomi Mi Note i Mi Note Pro

Dok je Redmi Note jeftini uređaj, Mi Note i Mi Note Pro pripadaju visokim klasama ali su i dalje jeftiniji od Samsungovih posljednjih modela Note 4 i Note Edge. Najavljena su u januaru ove godine i trenutno su dostupni za kupovinu samo u Kini. Mi Note košta oko 370$, a za tu cijenu nudi ekran 5.7 inča 1080p, četverojezgreni Snapdragon 801 processor, 13 MP glavnu kameru, 4 MP prednju kamera i 3 GB RAM-a. Mi Note Pro dolazi sa ekranom od 5.7 inča, osmojezgrenim Snapdragon 810 procesorom i 4 GB RAM-a, a košta oko 530$. Kao i Redmi Note, ni ova dva modela nemaju stylus olovku.

Xiaomi-challenge-iPhone-6-Plus-with-larger-Xiaomi-Note-photos-5


 

Meizu m1 note

Ovaj model je trenutno najnoviji Note koji je dostupan u Kini gdje košta oko 160$. To je iznenađujuće niska cijena za ono što m1 nudi, uključujući ekran od 5.5 inča sa 1080 x 1920p, LTE, 13 MP stražnju kamera, 5 MP prednju kameru, 2GB RAM-a i 32 GB ugrađene memorije. Postoje dvije verzije ovog telefona od kojih jednu napaja osmojezgreni Snapdragon 615 procesor, a drugu osmojezgreni MediaTek MT6752 CPU. Uskoro će Meizu krenuti sa prodajom ovog modela na svjetskom tržištu, vjerovatno sa cijenom oko 200$.

Meizu-M1-Note-hand-710x375


 
Komentariši