Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Twitter mijenja ograničenje posta na 280 karaktera?

Telefoni.ba

Twitter mijenja ograničenje posta na 280 karaktera?

Među najvećim primjedbama Twitteru je ograničenje na sadržaj. Od samog početka postojanja Twittera, šta god da želite reći potrebno je napisati u 140 karaktera ili manje. Ovo pravilo je natjeralo korisnike da zaista sjednu i razmisle o sadržaju svoje poruke.  Svidjelo vam se to ili ne, sada je Twitter pokrenuo test sa povećanim ograničenjem na 280 karaktera za malu grupu korisnika.

Statistika pokazuje da je samo 9% svih tweetova objavljenih na engleskom jeziku došlo do granice od 140 karaktera, ali treba još vidjeti koliko će se to promijeniti ako se ograničenje poveća. Moguće je da će više prostora samo rezultirati u dužim objavama, ali je moguće i da će značajan broj njih dostići novi limit, što bi činilo ovu promjenu nepotrebnom.

Prije svega, ova promjena će se testirati kod manjeg broja korisnika, pa ako primjetite promjenu u svom Twitter-u, to je razlog. Aktivni Twitteraši su već odavno naviknuti na maksimum od 140 znakova, pa vjerujemo da mnogi neće ni primjetiti razliku ako budu u mogućnosti da dodaju još toliko teksta u svoje objave.

Mnogi su već izrazili sreću ili nezadovoljstvo zbog ovih promjena, pa ako želite, možete se pridružiti diskusiji na ovom linku: #280characters

Nakon faze testiranja, vidjećemo da li će Twitter odustati od ove ideje, ili ćemo moći da opuštenije pišemo svoje postove.
Komentariši