Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Tri solidna telefona koja vam neće isprazniti novčanik

Telefoni.ba

Tri solidna telefona koja vam neće isprazniti novčanik

Najjeftiniji telefoni nemaju sve mogućnosti i detalje koje imaju Apple ili Samsung modeli, ali neki će vas zasigurno impresionirati sa onim što nude za trećinu cijene koju korisnici inače plaćaju za Apple ili Samsung model.

Procesori su sporiji, ali to nije toliko primijetno za obavljanje nekih osnovnih zadataka poput provjeravanja maila, Facebooka, gledanja prognoze vremena i slično. Video i audio mogućnosti niti malo nisu loše, ali naravno ne možete ni očekivati odlične rezultate kao na skupim modelima. Što se tiče baterije, čisto sumnjamo da neko provede 12 sati i više sjedeći i koristeći svoj telefon. Dovoljno je da izdrži 7-8 sati dnevno konstantnog korištenja dok ne dođemo kući i ne prikopčamo ga na punjač. A naravno da i jeftiniji modeli mogu izdržati skoro čitav dan normalnog, umjerenog korištenja.

Ukoliko provodite previše vremena koristeći telefon, svakako da možete izabrati onog sa najboljom baterijom. Ali postoji jedna prepreka, a to je da ćete za njega morati trenutno izdvojiti preko 1000KM, barem što se tiče Bosne i Hercegovine. Zato, ako želite da prođete jeftino razmotrite sami sa sobom šta vam je kod telefona najvažnije, a mi vam donosimo tri telefona koja imaju solidne mogućnosti za cijenu koju nude.

 

ZTE Nubia 5S Mini (Android)

Nubia je tanki telefon sa ekranom od 4.7 inča, kao i iPhone 6.  Ekran mjeri rezoluciju 1280x720p, manje nego što ćete dobiti na iPhoneu i top Galaxy uređajima. Kamera je sasvim dobra za slikanje dnevnih snimaka, dok skuplji modeli sa sobom donose bolji fokus i hvataju ljepše i bolje slike na lošem osvjetljenju bez blica.

Prednja kamera ima 5 megapiksela, bolje i više nego neki drugi tipični model, dok zadnja kamera ima 13 megapiksela, što je ovih mjeseci neki prosjek za novije telefone. Dolazi sa 4G povezivanjem i 16GB memorije.

ZTE-Nubia-Z5S


 

 

Motorola Moto G (Android)

Posljednji G model ima veliki ekran od 5 inča koji je prekriven Corningovim Gorilla staklom za bolju izdržljivost, kao i većina skupljih modela.Otpozadi je zakrivljen što doprinosi boljem držanju u ruci i stabilnosti. Kao i kod Nubie, ekran je 1280x720p.

Glavna kamera ima 8 megapiksela, kao i iPhone, ali naravno snimci nisu tako dobri. Prednja kamera ima 2MP.

Najveća mana ovog telefona je nedostatak 4G LTE povezivanja te ćete biti zaglavljeni na sporoj 3G mreži. LTE je dostupna za prošlogodišnji Moto G model, ali ekran tog modela je tek 4.5 inča, a rezolucija kamere također nije dobra. Moto G također ima 8GB memorije, dok neki drugi telefoni startaju sa 32GB i više.

513201424016PM_635_moto_g_4g


 

Microsoft Lumia 635 (Windows)

Ovaj 4.5-inčni uređaj je bolji od jeftine Lumie 530 tako da ako se dvoumite između ta dva jeftina modela, naša preporuka je da se odlučite za 635.

Lumia 635 ima glavnu kameru od 5 megapiksela i snalazi se bolje u tamnim uslovima nego Nubia i Moto G, ali nema prednju kameru kao ni blic. Rezolucija ekrana je lošija od rezolucije Nubie i Moto G, a ugrađene memorije ima tek 8GB.

Ali zato ima 4G povezivanje.

Nokia-Lumia-635-FTPU-BK


 

 
Komentariši