Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Trenutno najbolji telefoni koje možete kupiti

Telefoni.ba

Trenutno najbolji telefoni koje možete kupiti

U tako širokoj ponudi različitih (pomalo sličnih) pametnih telefona, mnogih brendova širom svijeta, možete se osjećati pomalo izgubljeno. Koji je trenutno najbolji telefon koji možete kupiti?

Ne možemo vam dati odgovor koji će zadovoljiti sve kriterije, ali možemo vam pomoći da suzite vaš izbor na neke izuzetne uređaje, koji vas neće razočarati. Svrstali smo ih u kategorije, ipak neki vole uređaje većih dimenzija, dok drugi možda žele nešto manje. Nećemo previše detaljisati, ipak za svaki od njih možete pronaći opširnije recenzije na našoj stranici, ali ćemo istaći ono najvažnije. Bez daljeg odlaganja, ovo su najbolji telefoni koje trenutno možete kupiti na tržištu.

 

Ako ste ljubitelj većih telefona sa odličnom kamerom:

Samsung Galaxy Note 4

Galaxy Note 4, najveći smartphone na svijetu nudi sljedeće: najnoviji čip sistem (dolazi sa Snapdragon 805 ili Exynos 7 Octa), jednu od najboljih kamera na smartphonu, 16MP, zgodan 5.7-inčni Super AMOLED ekran, i bonus funkcionalnu „S Pen“. Ako ste u potrazi za uređajem sa takvim setom najnovijih specifikacija, Note 4 je odličan izbor.

samsung-galaxy-note-4-s-pen-stylus-5-710x399

 

iPhone 6 Plus

Lijepo dizajniran 5.5-inčni telefon, osim izgleda, donosi mnogo noviteta sa sobom. 6 Plus odlikuje iOs sučelje, prilagođeno za pejzažno korištenje, odlična kamera sa optičkom stabilizacijom slike koja se pokazala kao brza i pouzdana. Ima predivan 1080 pixela ekran, najbolji na tržištu. Pored toga ima jako izdržljivu bateriju, bolju nego na iPhonu 5s.

 

iPhone_6_PLUS_preview_MG_1760

 

Nexus 6

Ako ste u potrazi za velikim pametnim telefonom, onda će vam se svidjeti 6-inčni Quad HD ekran. To što je Googleov telefon, znači da dolazi sa Android 5.0 Lollipop. Jako dobro snima slike i ima najnoviji čip sistem kao i dobro izdržljivu bateriju.

nexus-6

 

 

Ako tražite telefon sa najboljom baterijom:

Motorola Droid Turbo

Motorola Droid Turbo 5.2-inčni smartphone sa 3900mAh baterijom, malo glomazan, sa 0,44 inča debljine, ali kada je u pitanju dugotrajnost baterije, sa ovim uređajem ste mirni, jer će telefon lahko izdržati dva dana bez punjenja. Ima super oštar Quad HD ekran, Snapdragon 805 i dobru 20-megapikselnu kameru.

Droid-Turbo-vs-Droid-Ultra-CAM-AH

 

Ako vam je stalo do izgleda i ne tako velikog uređaja:

Apple iPhone 6

Apple iPhone 6 je najprodavaniji pametni telefon u svijetu. Elegantno aluminijsko kućište mjeri 0,27-inča. Sa odličnom grafikom i kamerom, snima odlične slike u različitim uvjetima. Najmočniji čip sistem u obliku Dual-core Apple A8 i bogatim iOS, osigurava najbolje aplikacije i igre.

iphone-6-plus-front-hand

 

HTC One (M8)

HTC One (M8) je najelegantniji uređaj na Androidu. Dolazi sa 4-megapiksela „UltraPixel“ kamerom, koja pomalo zatajuje u poređenju sa drugim uređajima

htcone-100258388-orig

 

iPhone 5s

Telefon sa jako dobrim specifikacijama i vrhunskim performansama. Odlična kamera, bogati iOS 8, sa jednom iznimkom, a to je slabija baterija. Nećete moći izdržati više od cjelodnevnog korištenja. Izuzetno kompaktan uređaj, koji možete koristit sa jednom rukom, iPhone 5s je najbolji telefon, ove dimenzije, koji možete pronaći na tržištu.

wireless_hero

 

Sony Xperia Z3

Najbolja zamjena za iPhone 5s je kompaktni telefon Sony Xperia Z3. Dolazi sa 4.6- inčnim ekranom i skoro je iste veličine kao 4-inčni iPhone 5s. Uz zanimljiv dizajn stakla i prozirne plastike, Z3 se može hvaliti sa dugotrajnom baterijom i pristojnom kamerom.

xperia-z3-compact-white-1240x840-f40248bb3132354ba48c58041e244284

 

Nexus 5

Nexus 5 je izašao krajem 2013. godine, i ako ga još uvijek možete pronaći, odličan je izbor za malo novca. Radi na Android 5.0 Lollipop, nema baš najbolju bateriju i kameru i dolazi sa ugrađenim bežičnim punjenjem.

images (8) images (9)

 

 

Moto G

Za one koji žele da potroše još manje novca, Moto G je pravi izbor. Ovaj telefon je unaprijeđen sa 5-inčnim ekranom i boljom 8 MP kamerom. Pristupačan pametni telefon koji nije spor i ima dobru bateriju.

moto-g-desk-cases

 

Nokia Lumia 630

Nokia Lumia 630, vodi tešku borbu protiv vodećih modela iPhonea i Androida, ali ostaje jaka na tržištu popitanju pristupačnih telefona. 4.5-inčni ekran se prodaje kao AT&T GoPhone za samo 55 $.

nokia_lumia630_5

 

Nokia Lumia 930

Za ljubitelje Windows Phonea, Nokia Lumia 930 je pravi izbor. Odlična kamera sa jako dobrom kvalitetom slike. Očekuje se i novi update uskoro.

                  images (6)  images (12)

Komentariši