Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Trebate psihološku pomoć ili razgovor? Postoji aplikacija i za to

Telefoni.ba

Trebate psihološku pomoć ili razgovor? Postoji aplikacija i za to

Novi inovativni odgovor životnim nedaćama stiže u prilično neobičnoj, ali ipak razumljivoj formi za moderno društvo u kojem živimo – aplikaciji naziva Talkspace.

Talkspace je web i mobilna aplikacija koja svojim korisnicima omogućuje profesionalnu psihološku pomoć kroz savjete stručnjaka iz područja mentalnog zdravlja.

Najmanje 20 posto populacije će u određenim razdobljima života doživjeti neku vrstu mentalnih poteškoća, no za razliku od fizičkih, većina njih će proći neprimjećeno i osoba uglavnom neće potražiti pomoć.

screen568x5684-220x390                                               screen568x568-13-220x390

Razlozi za to su uglavnom ili financijske prirode ili strah od stigme koja prati osobe sa bilo kojom vrstom psiholoških poteškoća.

Dostupna za iOS i Android uređaje, aplikacija usluge pruža svima, a uz tjednu pretplatu korisnici imaju neograničen pristup i broj pitanja koja mogu postaviti “online terapeutima”, a uz to je i privatnost apsolutno zajamčena, kao i zaštićenost svih podataka osobe koja potraži pomoć.

Na Talkspaceu je moguće dobiti dvije usluge – videoterapiju i besplatne forume koje vode stručnjaci, a zajednica broji preko 70 000 ljudi koji razgovaraju o brojnim životnim temama, od roditeljstva, preko ljubavnih i partnerskih veza pa do načina na koje se netko nosi sa stresom ili gubitkom voljenih osoba.
Komentariši