Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Swatch pametni sat će podržavati Android i Windows Phone sistem

Telefoni.ba

Swatch pametni sat će podržavati Android i Windows Phone sistem

Na slici ispod se nalazi Swatch Paparazzi, iz 2004. godine koji je predak modernih pametnih satova. Koristeći radio signale i pretplatu na servis korisnici su mogli gledati sportske rezultate, čitati horoskop, novinske naslove i sl.

Kompanija Swatch je radila na pametnim satovima i planiraju otići još dalje i boriti se za tržište zajedno sa Apple satovima. Ovaj švicarski proizvođač če na tržište lansirati svoj pametni sat već u sljedeća tri mjeseca.

Po onome što je izjavio njihov izvršni direktor, uređaj će podržavati i Android i Windows Phone platformu, komunicirati će koristeći NFC te neće zahtijevati punjenje i povezivanje na internet. Također će ponuditi mogućnost mobilnog plaćanja. Definitivno su se okrenuli za 180 stepeni sa ovim potezom u vezi pametnih satova.
Motorola, Apple, Samsung i LG će morati napraviti mjesta za još jednog proizvođača pametnih telefona, ali i konkurenta.

Swatch je poznat po svojim satovima jeftinog, plastičnog izgleda, ali također imaju iskustva i sa satovima osjetljivim na dodir. Kompanija ima brend pod nazivom Tissot koji nudi ronilački sat osjetljiv na dodir sa mjeračem visine i kompasom. Također mjeri koliko duboko se ronilac nalazi pod vodom.


 

 
Komentariši