Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Stigla najavljena YouTube aplikacija za djecu (Android, iOS)

Telefoni.ba

Stigla najavljena YouTube aplikacija za djecu (Android, iOS)

Ukoliko koristite pametni telefon, vjerovatno imate instaliranu YouTube aplikaciju, a to je ujedno i jedna od najkorištenijih i najpopularnijih aplikacija na svijetu. Nije najpametnija stvar da je uvijek držite otključanom i dostupnom za djecu, isključivo zbog sadržaja koji nudi, a koji nije prikladan dječijem uzrastu.  Već ranije smo pisali o najavljenoj aplikaciji koja će biti namijenjena samo za djecu, a sada je zvanično dostupna za preuzimanje.

Naime, više nema rizika da će vaša djeca naići na neprikladan sadržaj tokom pretraživanja YouTube-a i gledanja sadržaja koji nudi, a sve to zahvaljujući novoj YouTube Kids aplikaciji.

YTK1

Aplikacija je dostupna tek par dana, a Google je za vašu djecu pripremio jedno veliko zagrađeno dvorište kojem nemaju pristup video snimci, pjesme, emisije, kanali itd., koji za njih nisu prikladni. Djeca mogu imati pristup samo snimcima dostupnim u aplikaciji a to su zabavne emisije, muzika i poučni sadržaj. Tu je također i traka za pretraživanje kako bi mališani tragali za njihovim omiljenim emisijama.

Postoje već kanali poput LEGO, Pocoyo, Peppa Pig, Pancake Manor, Baby Mozart i mnogi drugi. Ukoliko poželite ograničiti djeci korištenje aplikacije, u opcijama možete podesiti vremenski period, kao i isključiti mogućnost pretraživanja. youtube.kids_.app_

YouTube Kids aplikacija je besplatna za preuzimanje, a to možete učiniti na Google Play marketu ili na App Store.
Komentariši