Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Sony Xperia Z4 tab

Telefoni.ba

Sony Xperia Z4 tab

Sony se priprema za predstavljanje Xperia Z4 na ovogodišnjem Mobile World Kongresu, a izgleda da im je  jedna slika slučajno procurila na internet.

Nakon što je objavljena, uskoro je i povučena sa Xperia Lounge aplikacije koja izvještava o najnovijim vijestima svim Xperia vlasnicima uređaja.

Slika prikazuje impresivno tanki dizajn koji je familijaran Xperia Z3 Compact Tabletu, kojeg je Sony opisao kao laganu premiju.

Ekran i procesor

Tekst koji prati sliku navodi da će Xperia Tablet Z4 imati “zapanjujući 2K zaslon”, iako se ne navodi koliko velik ekran će biti. Kao što nema spomena o “kompaktnosti”, pretpostavljamo da će ekran biti barem veći od Xperia Tablet Z3 Compacta koji ima 8-inča.

Sony također navodi da će Xperia Tablet Z4 imati najnoviji ultra brzi procesor i vodeću performansu baterije što bi moglo upućivati na tablet koji sadrži Snapdragon 810 SoC.

Iako je Sony je brzo uklonio objavu, to nije spriječilo širenje informacija. Objava također uključuje i datum 3. mart ove godine koji se dovodi u vezu sa periodom kada će se odvijati MWC događaj što znači da nećemo morati još dugo čekati na bolji uvid o Xperia Z4 tabletu, a nadamo se da nam je Sony pripremio još iznenađenja.

 
Komentariši