Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Sony Xperia Z4 ipak neće biti predstavljena na MWC-u 2015

Telefoni.ba

Sony Xperia Z4 ipak neće biti predstavljena na MWC-u 2015

Iako prema nekim najavama Sony Xperia Z4 bi trebala biti predstavljena uoči ili tijekom Mobile World Congressa 2015 koji je zakazan početkom marta, Sony je odlučio odgoditi izlazak ovog uređaja.

Prema tvrdnjama Xperia bloga koji je vrlo precizan u prognozama izlazaka novih Sony Xperia pametnih telefona na tržište, Sony Xperia Z4 će je odustao od predstavljanja dva modela iz Z serije godišnje vec će sada samo jedan uređaj biti predstavljen u toku godine.

Prošle godine su predstavljeni Sony Xperia Z2 u martu za vrijeme pošlogodišnjeg MWC-a 2014 i Xperia Z3 u septembru za vrijeme IFA 2014 sajma.

Isti slučaj je bio i sa Xperia Z i Z1 modelima koji su izašli 2013. godine u razmaku od nekoliko mjeseci.

MWC 2015 Bandeau download

Sony Xperia Z4 bi mogla biti predstavljena tek na ljeto 2015 s obzirom da je tvrtka najavila rezanja u broju novih modela za ovu godinu zbog loših rezultata prodaje u prethodnih nekoliko mjeseci.

Na ovaj način će se omogućiti da vodeći flagship model Z3 “dobije na vremenu”.

Istovremeno iz LG-ja su potvrdili kako LG G4 neće biti predstavljen za vrijeme MWC 2015, a ta odluka čelnih ljudi iz kompanije i ne čudi, s obzirom da je potvđeno da će Galaxy S6 i HTC One M9 svoju premijeru imati upravo na ovom sajmu i većina pažnje će biti usmjerena upravo na ove modele.
Komentariši