Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Sony Xperia Z2 – Prvi utisci

Telefoni.ba

Sony Xperia Z2 – Prvi utisci

Sonijevi pametni telefoni su već odavno poznati po svojoj vodootpornosti. U biti, to i nije neka značajna karakteristika osim ako većinu vremena ne provodite u blizini vode i slično. Kao i njegovi prethodnici, Z2 je također otporan na vodu.

Što se tice kamere, bolja je nego kod novog Samsungovog Galaxija S5. Xperia Z2 je ponosni vlasnik kamere od 20.7 megapixela. Kamera posjeduje i Exmor RS CMOS senzor, Sonijev nagrađivani G objektiv i inteligentni BIONZ™ procesor slike, što rezultira fotografijama i videozapisima superiorne kvalitete.

 

 

Svi navedeni dodaci su tu da bi omogućili oštre, živopisne i odlične fotografije i videozapise.  Zahvaljujući novom, poboljšanom video načinu rada, sada možete bilježiti uspomene i trenutke uz nevjerovatnu količinu detalja u 4K rezoluciji, sa četiri puta više detalja u odnosu na Full HD.

Xperia Z2 koristi integrirani Qualcomm Snapdragon 801 procesor sa 2,3 GHz četverojezgrenim Krait CPU-om i 4G LTE, pomoću kojih osigurava brz rad i korištenje aplikacija bez ikakvih prekida. Snapdragon 801 ima i Adreno 330 GPU za bogatu grafiku i igranje te dual ISP za besprijekoran doživljaj fotoaparata, kamere i zaslona. Baterija je kapaciteta 3200mAh čiji vijek se može produžiti uz STAMINA način.

Sony Xperia Z2 će biti dostupna sredinom marta ove godine.

 
Komentariši