Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Sony prodao 12 miliona Xperia modela u posljednjem tromjesečju

Telefoni.ba

Sony prodao 12 miliona Xperia modela u posljednjem tromjesečju

Sony je zahvaljujući svojim pametnim telefonima ostvario prihod od 80 miliona dolara u posljednja 3 mjeseca prošle godine. Naime, prodali su 12 miliona mobilnih telefona i to zato što su pojednostavili i osvježili izgled svojih uređaja. U odnosu na 8.8 miliona prodanih telefona u posljednja 3 mjeseca 2013-e godine, ili 9.9 miliona tokom ljeta, Sony je ostvario odličan porast i napredak kada je riječ o njihovim telefonima.

Vodeći Sonyjevi telefoni poput Xperie Z3 i Z3 Compact sa vodootpornim kučištem i nevjerovatnom dugotrajnošću baterije potvrdili su slavu među korisnicima i uspjeli da se izdvoje iz mase drugih srednjerangiranih telefona koji nisu vodootporni.

 Međutim, kompanije je i dalje na gubitku oko 1.45 milijardi dolara ali je to manje nego što je trebalo biti zahvaljujući veoma dobroj prodaji PS-a 4 i senzora. Naime, mnogi proizvođači telefona direktno u svoje proizvode ubacuju Sony kamere ili prepakuju njihove senzore, dodajući optičku stabilizaciju i druge tehnologije.
Svakako da Sony ide prema napretku i da se neće tako lahko omesti na putu ka vrhu te vjerujemo da će do kraja ovog tromjesečja, tačnije krajem marta već biti u dobitu, a ne u gubitku.Komentariši