Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Sony prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona

Telefoni.ba

Sony prestaje sa proizvodnjom pametnih telefona

Sony je najavio da će buduća strategija kompanije biti fokusirana na povećanje profita koji će biti baziran na prodaji senzora za kamere i igraćih konzola. Izvršni direktor Sonyja Kazuoi Hirai, izjavio je kako od sljedeće poslovne godine, njihova strategija će se bazirati na povećanju profita i investiranju u razvoj.

Sony je dosta poznat po vrhunskoj kvaliteti pametnih telefona, prije svega odličnih ekrana i kamera, posebno kada je u pitanju linija pametnih telefona iz Xperia Z serije. Ali sve ovo ipak nije dovoljno kako bi Sony mogao konkurirati vodećim kompanijama, poput Applea i Samsunga, na tržištu pametnih telefona. Sve veći problem predstavljaju i razne kineske kompanije poput Xiaomi čiji pametni telefoni imaju solidan hardver i uz to su pristupačnih cijena.

Ključne divizije na koje će se Sony bazirati su filmski studio Sony Pictures entertainment, PlayStation divizija i divizija senzora za kamere namijenjene pametnim telefonima.
Sony je izjavio kako će nastaviti sa ulaganjima u razvojnom segmentu jer im je cilj da do 31. Marta 2018. godine ostvare profit od oko 4,2 milijarde dolara.
Komentariši