Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Soni najavljuje predstavljanje nove Xperie Z1 mini

Telefoni.ba

Soni najavljuje predstavljanje nove Xperie Z1 mini

Kako se čini, Soni se priprema da predstavi novi Xperia pametni telefon u Kini sljedeće sedmice, a po svemu sudeći radi se o telefonu pod nazivom Xperia Z1 mini aka Xperia Z1s.

Japanski rukovodilac je objavio sliku na Sonijevom sajtu na kojoj je napisan datum 14. januar i također su naslikane 4 boje: crna, roza, bijela i žuta koje se podudaraju sa četiri primjerka Soni Xperia Z1 telefona. Xperia Z1 je predstavljen u oktobru, 2013. godine kao nova linija telefona za zimsku sezonu. Prevod natpisa koji se nalazi ispod slike glasi: “Nove boje – novo raspoloženje”

Po slikama koje su procurile u javnost, ovaj telefon je nešto napredniji primjerak Xperie Z1f i mini varijanta Xperie Z1.
Očekivani Xperia Z1 mini bi trebao imati Triluminos HD ekran od 4.3 inča i rezoluciju 720×1280, 2.2GHz quad-core Qualcomm MSM8974 procesor, 2GB RAM-a, 1GB interne memorije koja se može proširiti do 64GB microSD karticom i bateriju 2300mAh sa STAMINA načinom rada.

Kao što je već navedeno, očekuje se da će ličiti na Xperia Z1 f i Xperia Z1 što se tiče izgleda te da će biti otporan na vodu i prašinu.

 
Komentariši