Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

SanDisk otkrio tanku microSD karticu od 200GB

Telefoni.ba

SanDisk otkrio tanku microSD karticu od 200GB

SanDisk je najavio prvu microSD karticu na svijetu od 200GB, koja će za kupovinu biti dostupna u drugom tromjesečju ove godine. Proizvođač je detalje u vezi iste otkrio na MWC 2014, uključujući i moguću cijenu.

Kapacitet memorije je nekad za korisnike telefona bio veliki problem, ali u posljednje vrijeme bilo gdje se mogu kupiti microSD kartice za dodatno proširenje memorije pametnih telefona i tableta, ali samo za one telefone koji imaju podršku za karticu. Memorijska kartica od 200GB bi mogla riješiti mnoge probleme korisnicima koji trebaju što više memorije na svojim uređajima, ali za nju bi trebali izdvojiti skoro 400$.

Trenutno se može kupiti kartica koja nudi 128GB memorije i koju možete koristiti na vašim mid i high-end telefonima koji podržavaju proširenje do 128GB. Niskobudžetni telefoni dozvoljavaju proširenje do 32GB jer ne podržavaju SDXC microSD format.

Ako imate telefon koji podržava navedeni format, onda možete koristiti i najnoviju SanDisk memorijsku karticu od nevjerovatnih 200GB bez ikakvih problema.

Neki od novijih modela telefona nemaju mogućnost proširenja memorije putem microSD kartice, poput najnovijeg Samsungovog modela koji nema ulaz za microSD, ali nudi ugrađenu memoriju od 128GB.

Da li je vama potrebna memorija od 200GB?Related articles

Komentariši