Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Samsung: “Kamera S6 je bolja od kamere iPhone-a 6”

Telefoni.ba

Samsung: “Kamera S6 je bolja od kamere iPhone-a 6”

Samsung je danas konačno predstavio svoje najnovije modele Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, posljednje flagship pametne telefone u kojima je upakovana posljednja tehnologija koju je Samsung mogao ponuditi. Tokom predstavljanja modela Galaxy S6, Samsung je naveo kako kamera ovog modela pravi bolje slike nego kamera Appleovog iPhone-a 6.

Prva slika koja je bila prikazana sadržala se iz dva dijela: prve slike koja je uslikana iPhone 6 telefonom u uvjetima slabog osvjetljenja i druge slike uslikane u istim uvjetima ali sa Galaxy S6 modelom. Sudeći po slikama koje su prikazali, kamera S6 telefona je pokazala zadivljujuće rezultate, mnogo je svjetlija i ljepša.

Naravno da ćemo morati sačekati još malo kako bi lično testirali kameru i uvjerili se u to što sve može, kao i da li je bolja od one na iPhone 6.

Samsung-compares-the-Galaxy-S6-camera-to-the-iPhone-6-camera.

Što se tiče specifikacija kamere, Samsung je ovaj put ponudio senzor od 16MP, f/1.9 otvor, pametnu optičku stabilizaciju slike, HDR, LED blic. Kada je riječ o prednjoj kameri, tu imamo 5MP i istu aperturu f/1.9.

Screenshot_1


 
Komentariši