Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Samsung je prijavio patente za prozirni pametni telefon.

Telefoni.ba

Samsung patent ukazuje na prozirni telefon izravno iz naučne fantastike
Dotični uređaj imao bi prozirni zaslon s neprozirnim okvirima.
Ako ste mislili da su Samsungove sklopive telefonske ambicije otkačene, možda ćete htjeti razmisliti ponovno nakon što se pojave patenti koji sugeriraju da bi prozirni pametni telefon mogao biti u izradi. Patenti, koji su podneseni u Januaru, ali su se pojavili tek u Augustu, opisuju složene korake i tehnologije potrebne za stvaranje prozirnog telefona.
Svaki piksel na zaslonu telefona omogućio bi svjetlost da prolazi kroz njega, čineći zaslon prozirnim. Na Samsungovim patentnim crtežima taj prozirni zaslon nalikuje prozoru kroz koji se vidi ruka držača. Čini se da su samo okviri neprozirni.
Patente je uočio nizozemski tehnološki blog LetsGoDigital koji je također pružio maketu dotičnog uređaja. Nismo sigurni kako bi ovo moglo biti korisno nekome osim onima koji vire u tuđi zaslon u javnom prijevozu, ali bio bi izvrstan marketinški alat.
Snovi o prozirnim telefonima nisu novi. LG je pokrenuo tu ideju 2009. godine s GD900, ali imao je samo prozirnu tipkovnicu. Sony Ericsson nastavio je s Xperia Pureness koja je, na njezinu zaslugu, imala prozirni zaslon. Ipak nije bilo baš dobro.

Samsung je u prošlosti razvio prozirne OLED zaslone, ali oni su se uglavnom koristili za natpise. U pametnom telefonu, gdje je prostor za hardver ograničen, tehnologija postaje malo kompliciranija.
Kompanija bi trebala pronaći način na koji će smjestiti bateriju i ostale komponente kako ne bi ometala prozirni zaslon ili nekako napraviti i te elemente prozirnim. To je problem koji je 2013. pokazao prozirni telefon tajvanske tvrtke Polytron Technologies. SD kartica i vrpca kabeli i dalje su bili vidljivi, unatoč uglavnom prozirnom kućištu telefona.
Ovi se patenti rijetko razvijaju u uobičajene uređaje, pa nemojte očekivati ​​da će Samsung uskoro predstaviti prozirnu Galaxy S ili Note seriju. No potraga za sljedećom velikom inovacijom pametnih telefona dovodi tvrtke u krajnje, ako ne i nepraktične duljine.
Komentariši