Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9

Telefoni.ba

Samsung Galaxy S6 vs HTC One M9

Dva velika flagship uređaja koja će u ovoj godini dominirati na Android terenu, zvanično su predstavljena jučer. Prvo je HTC predstavio svoj One M9, a zatim nakon nekoliko sati smo konačno imali priliku vidjeti kako zaista izgleda Samsung Galaxy S6. Sada ih možemo uporediti i vidjeti koji je ustvari bolji i šta sve nudi.

Baš kao što i posljednje generacije ovih uređaja imaju nešto zajedničko, dok su ujedno i različiti, to je također slučaj i sa ovom generacijom. Oba modela imaju ekrane od 5 inča, 3GB RAM-a i 64-bit procesor te tu završavamo sa sličnostima. Galaxy S6 je ostavio iza sebe rezoluciju 1080p, a prebacio se na 2560×1440. One M9 ima veću kameru – 20.7MP, ali koji od njih zaista pravi dobre snimke nećemo znati dok ih ne uporedimo u pravoj recenziji kad ih budemo imali u rukama. One M9 također ima veću bateriju.

Samsung-Galaxy-S6-vs-HTC-One-M9-640x388

Izgled ova dva uređaja je zaista odličan. Mnogi vole HTC-ov jezik industrijskog dizajna, ali mnogi također vole i Samsungov izgled koji je ovaj put na S6 dobio zaista veliku nadogradnju.

Rat između HTC i Samsung fanova nikad neće prestati, a ova dva uređaja će odluku učiniti još težom. Koji je po vama bolji, barem na ovaj prvi dojam?
Komentariši