Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Samsung Galaxy S6/S6 Edge više neće primati softverske nadogradnje

Telefoni.ba

Samsung Galaxy S6/S6 Edge više neće primati softverske nadogradnje

Galaxy S9 i S9+ su trenutno Samsungovi modeli koji su u centru pažnje, ali ako se vratimo par godina unazad, Samsungovi tadašnji flagship uređaji su bili znatno drugačiji od ovih danas. Prije četiri godine, plastični Samsung Galaxy S5 je tada bio najbolji telefon koji je Samsung mogao proizvesti.

Već sljedeće godine, Samsung je napravio iskorak u dizajnu i lansirao na tržište Galaxy S6 seriju i zadivio sve metalnom i staklenom strukturom, toliko da su svi prethodnici zaboravljeni, ali je napravio dobru podlogu za sve one koji su narednih godina dolazili. Kako svi kad tad izgube slavu, tako je došao i kraj softverskih nadogradnji za Samsung S6. Vlasnici Galaxy S6 i S6 Edge modela više neće moći ažurirati operativni sistem.

S6 Edge+ i S6 Active su također bili uklonjeni sa liste telefona koji primaju nadogradnje, ali su uskoro vraćeni nazad na istu. Ovi modeli su pušteni u prodaju 2 mjeseca nakon S6 i S6 Edge te će nastaviti primati nadogradnje, ali je velika vjerovatnoća da će uskoro biti uklonjeni sa popisa.

 

 
Komentariši