Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Samsung Galaxy S5

Telefoni.ba

Samsung Galaxy S5

Samsung Galaxy S5 će biti izrađen od drugačijeg materijala nego što je onaj kojeg smo navikli viđati kod prethodnika i biti će predstavljen na Mobile World Congressu 2014. godine, tačnije u februaru u Barseloni, što je Samsung navodno potvrdio.

Prema izvještaju korejskih medija, potpredsjednik Samsung Electronics tima zaduženog za dizajn, sastao se sa medijima na konferenciji koja je održana u hotelu Shilla u Seoulu za novogodišnji doček.

Chang je izjavio da  je nagađanje u vezi predstavljanja novog Samsung Galaxija S5 otprilike tačno. Chang je također potvrdio da kompanija koristi novi materijal za izgled Galaxija S5 i da se razmatra mogućnost o fleksibilnom displeju.

Ovo potvrđuje nagađanja da bi Samsung Galaxy S5 mogao biti izrađen od metala. Drugi izvještaj  nagovještava da južnokorejski proizvođač planira izbaciti na tržiste dvije verzije navodnog Galaxija S5. Prema izvještaju, postojale bi dvije verzije Galaxija S5: prva glavna verzija bi imala metalno kučište i fleksibilni (savitljivi) OLED, a druga verzija bi imala uobičajeni plastični izgled kao i drugi Galaxy pametni telefoni.

Navodna prva glavna verzija bi mogla biti nazvana Samsung Galaxy F i imala bi metalni izgled. Takodjer je bilo izvještavano da Samsung neće lansirati oba uređaja zajedno. Prvi bi bio predstavljen Samsung Galaxy S5 2014. godine a nakon njega bi bio predstavljen Galaxy F.

U decembru 2013. godine, GFXBench lista je otkrila uređaj pod nazivom Samsung SM-G900S koji podržava rezoluciju od 1440×2560 pixela. Vjerovalo se da bi ovaj uređaj mogao biti Samsung Galaxy S5 za koji se očekuje da će imati rezoluciju od 5.0- ili 5.2 inča, čineći nevjerovatnu gustoću pixela od 560ppi. Druge glasine o Galaxiju S5 ukljucuju 64-bit Exinos čipset ili Snapdragon čipset, 3Gb RAM, kameru od 16 megapixela, bateriju od 4000mAh i Android 4.4 Kitkat sa TouchWizom na vrhu.
Komentariši