Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Samsung Galaxy S4 Lollipop problemi i kako ih riješiti

Telefoni.ba

Samsung Galaxy S4 Lollipop problemi i kako ih riješiti

Ažuriranje Android 5.0.1 sistema na Galaxy S4 telefonima je donijelo mnoštvo novih značajki i pogodnosti, a samim tim i neke sitne probleme koje nije teško popraviti.

Ukoliko ste jedni od onih koji su primijetili greške u radu telefona otkako je uređaj primio nadogradnju, pročitajte u nastavku teksta kako ih popraviti.

Rušenje imenika

Ovo je vjerovatno najčešći problem koji je zahvatio korisnike Galaxija S4 nakon ažuriranja. Imenik se često ruši ili blokira uz poruku kako je aplikacija prestala sa radom. Najlakši način za rješavanje ove greške je da odete u postavke, zatim otvorite upravitelj aplikacija i očistitite predmemoriju imenika. Ukoliko ovaj korak ne riješi problem, također očistite i podatke aplikacije.

AndroidPIT-Galaxy-S4-Android-5-0-1-Lollipop-App-Manager-Contacst

Com.android.phone greška

Najprije pokušajte riješiti problem odlaskom u postavke, a zatim u upravitelj aplikacija kako biste restartovali preference aplikacija. Također možete restartovati telefon, ali 100% sigurnog rješenja nema. Ukoliko je problem na globalnom nivou, Samsung će se vjerovatno potruditi da riješi isti. Također možete provjeiti u boot načinu da li se pojavljuje ista pogreška.

AndroidPIT-Galaxy-S4-Android-5-0-1-Lollipop-Reset-App-Preferences

Ako se poruka ne pojavi u Safe načinu, moguće je da problem uzrokuje neka aplikacija. Pokušajte deinstalirati aplikacije koje ste instalirali u skorije vrijeme te obratite pažnju na to hoće li se poruka nastaviti pojavljivati.

androidpit-samsung-galaxy-s4-cache-3

Kako biste pristupili Recovery načinu, istovremeno držite tipku za gašenje, tipku za pojačavanje zvuka i home tipku.

Galaxy S4 pražnjenje baterije

Ovo je također jedan od čestih problema nakon nadogradnje Lollipopa. Dobra vijest je da se nakon par dana baterija ustabili i ne troši previše brzo, ali ukoliko želite da znate na čemu ste, ugasite telefon i držite ga ugašenim oko jedne minute, zatim ga ponovo upalite. Provjerite u postavkama koje aplikacije najviše koriste RAM i šta najviše crpi bateriju. To će vam pomoći da otkrijete je li problem u sistemu ili aplikacijama.

Ukoliko baterija i dalje nastavi prekomjerno da se troši, pristupite Recovery načinu i očistite predmemoriju. Ako ni to ne pomogne, odradite backup svih podataka i vratite telefon na fabričke postavke preko Recovery načina ili preko postavki.

androidpit-samsung-galaxy-s4-cache-1

Kada telefon obavi zadatak, moći ćete vratiti sve podatke i aplikacije koje ste prethodno sačuvali, a također će biti riješen problem sa baterijom. Ubuduće kad želite izbjeći crpljenje baterije uradite backup prije ažuriranja, zatim ažurirajte i fabrički restartujte telefon.

Galaxy S4 sporo pokretanje alikacija

Usporena performansa telefona nakon nadogradnje je nešto uobičajeno za Android ali je naravno rješivo. Jednostavni restart ili vađenje baterije iz telefona na oko 30 sekundi će riješiti taj problem, ali ukoliko nekim slučajem ne bude pomaka ka boljoj performansi, očistite predmemoriju.

Također možete isključiti S Voice prečicu koja dodatno usporava telefon.

AndroidPIT-Galaxy-S4-Android-5-0-1-Lollipop-S-Voice-settings

Galaxy S4 tastatura se ne pojavljuje

Mnogo korisnika se žali na to kako tastatura jednostavno iščezne tokom kucanja teksta ili se ni ne pojavljuje. To možda i ne bi bilo toliko iritantno da dodatno ne uspori telefon. Rješenje za ovaj problem se nalazi u postavkama, zatim upravitelju aplikacija gdje ćete isključiti tastaturu kako biste vidjeli hoće li se pojaviti neka pogreška.

Druga jednostavna solucija je da instalirate neku drugu alternativnu tastaturu.

AndroidPIT-Galaxy-S4-Android-5-0-1-Lollipop-Samsung-Keyboard

Galaxy S4 pregrijavanje

Očigledno je Galaxy S4 još skloniji pregrijavanju nakon Android 5.0.1 ažuriranja. Nismo još isprobali, ali smo čuli da iz nekog neobičnog razloga vađenje baterije i microSD kartice koju nećete ponovno staviti može ublažiti problem. Čudno rješenje ali nije od velike pomoći ako se oslanjate na korištenje vaše microSD kartice.

Imate li još neke probleme koje ne možete riješiti? Osjećajte se slobodnim da nas kontaktirate u vezi bilo kojeg problema koji imate na vašem telefonu, a koji ne mora biti vezan za ovaj post.

 
Komentariši