Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Samsung Galaxy Grand 2

Telefoni.ba

Samsung Galaxy Grand 2

Samsung je jedna od prvih kompanija koja je krenula sa proizvodnjom i dizajniranjem velikih telefona. Ostali su pokušali ali nisu baš uspjeli, za razliku od Samsunga koji je doživio ogromni uspjeh sa svojim pametnim Galaxy Note telefonom. Veliki telefoni su potisnuli one manje, jeftinije i prilagodljivije svačijem budžetu koji obično imaju slabiju rezoluciju i slabiji procesor, pored nekih drugih prednosti.

Galaxy Grand je namijenjen osobama koje žele telefon sa velikim ekranom samo da bi imali takav te da ne plaćaju veliki iznos novca za njega. Originalni Galaxy Note ima veličinu zaslona 5.3 inča, dok su za Galaxy Grand odlučili da mu veličina ekrana bude 5.25 inča, koja se skoro pa podudara sa veličinom Note-a. Manji je samo za 0.05 inča i posjeduje 16:9 rezoluciju (720×1280). To ga čini iste dužine kao Galaxy Note ali je samo malo uži od istog. Na prvi pogled i dodir, Grand je upečatljiv. Prednja strana ima tipični Samsugov izgled koji se godinama ne mijenja. Za razliku od njegovog prethodnika, Grand 2 je malo kockast, ali lijepo izgleda. Ivice su okružene finim kromom. Sa druge strane se nalazi kožna tekstura a okolo rubova se nalaze prošivi.

Uređaj pokreće quad-core Qualcomm Snapdragon 400 procesor na 1.2GHZ. Ovo je srednja kvaliteta procesora ali može biti daleko jači nego slični MediaTek i Broadcom procesori koji se obično nalaze u telefonima koje možemo nabaviti po istoj cijeni kao i Grand 2. Također posjeduje 1.5GB RAM-a, što je i više nego dovoljno. Samsung je bio malo škrt sa samo 8GB interne memorije iako se može dodati 64GB više pomoću microSD kartice. Obe SIM kartice koriste GSM sistem i podržavaju 3G do 21Mbps. Galaxy Grand 2 pokreće Android 4.3.

Baterija od 2,600 mAh moze izdržati duže nego ona kod prethodnika Granda 2 a to je nešto duže od 10 sati neprekidnog razgovora. Kamera je naravno 8 megapixela i veoma je zadovoljavajuća. Dnevni snimci su poprilično dobre kvalitete.
Komentariši