Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Salient Eye – najjednostavnija kućna nadzorna kamera

Telefoni.ba

Salient Eye – najjednostavnija kućna nadzorna kamera

Salient Eye  na vašem Android uređaju snima video te možete izabrati da li da vam na email stižu linkovi sa slikama o tome što se događa trenutno u vašoj kući, ili poruke. Također postoji i povezana aplikacija, Salient Eye Remote pomoću koje upravljate prvom sa drugog Android uređaja, odnosno ako ste van kuće i želite uključiti ili isključiti Salient Eye na uređaju koji je postavljen na svoje špijunsko mjesto u kući, to vrlo jednostavno možete uraditi pomoću Salient Eye Remote.

Salient Eye je još opremljena sa užasno iritirajućim zvukom, odnosno alarmom kojeg možete isključiti tek nakon što ukucate tajni kod. Ukoliko imate neki stari Android telefon koji više nitko ne koristi, onda je pravi kandidat da ga iskoristite u ove svrhe ako već nemate postavljene kamere. Skoro pa besplatno ćete imati nadzor u kući, što da ne?

Da biste se upješno prijavili trebate ukucati svoj email, korisničko ime i šifru. Nije komplikovano i skoro sve aplikacije zahtijevaju ove korake. Nakon toga, momentalno se na zaslonu pojavljuje veliko zeleno dugme za osposobljavanje aplikacije, odnosno kamere i 4 manja zelena dugmića za podešavanje tona za email, tekst, uključivanje/isključivanje sirene i daljinsko upravljanje. Otprilike to je to što se tiče opcija.

Prije nego što pritisnete zeleno veliko dugme, vaš Android treba da bude pozicioniran na mjestu sa kojeg će snimati i pratiti dešavanja. Bilo kakvo naknadno pomjeranje uređaja će dovesti do restartovanja aplikacije. U početku će snimiti mnogo slika koje prikazuju bilo kakvu akciju, kretanje i sl., a nakon toga će vam poslati email ili poruku, a možda čak i oboje, nakon toga će aktivirati sirenu. Jačinu sirene naravno možete podesiti i nema sumnje u to da je veoma glasna i iritantna. Ukoliko ne otjera provalnika, zasigurno će ga iznervirati i dezorijentisati.

 
Komentariši