Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Recenzija: ZTE Grand X Max+

Telefoni.ba

Recenzija: ZTE Grand X Max+

Dizajn

Slično kao i njegov prethodnik Max+ posjeduje veliki 6-inčni ekran osjetljiv na dodir s rezolucijom od 1280×720 pixela.

Međutim ovaj uređaj za razliku od prethodnika ima HD ekran koji se prilagođava korisniku pod bilo kojom jačinom svijetlosti.

Uređaj ima dužinu od 6,38 inči, 3,27 inči širinu i debiljinu od 0,31 inči.
Naravno, ako imate veće ruke veličina telefona vam ne može smetati. U odnosu na druge uređaje kao što su Google Nexus 6, Note 4, Iphone 6 Plus ovaj smarphone je puno lakši.

S lijeve strane telefona je tipka za podešavanje jačine zvuka a na vrhu telefona imate 3,5mm priključak za slušalice.

Na desnoj strani telefona je otvor za microSD karticu koja je proširiva do 32GB i slot za SIM karticu(morati ćete imati mali PIN kod za otvaranje ova dva porta).

U sredini kičme telefona se nalazi power/sleep tipka koja je malo izdvojena od ostale površine telefona kako bi lakše funkcionisala.

Nazad se nalazi kučište za 13-megapikselnu kameru i njen blic, kao i mali prorez za zvučnike u donjem desnom uglu.

518612126-Cricket-Goes-Big-with-Inch-ZTE-Grand  grand-x-max

 

Software

X Max+ radi na Android 4.4.4 Kitkat i ima standardni paket Google aplikacija koji se i očekuje na svakom smartphonu.

Taj paket uključuje Chrome pretraživač, Drive, Gmail, Search, Plus, Hangout, Mape, Slike, Youtube te Google Play market za knjige, igre, filmove i ostalo.

Na ZTE x MAX+ postoji mobilni Wi-Fi klijent, vizuelna govorna pošta i My Cricket koji dopušta korisnica da upravljaju njihovim telefonom i servisima za prenos podataka.

Tu su i aplikacije poput TouchPal X, koja aktivira tastaturu i funkciju ubacivanja teksta, pored njega tu su jos Amazon Kinde,AccuWeather, Mobile Office Suite Kingsoft.

Uređaj također ima Bluetooth 4.0, 16GB interne memorije (koja se može proširiti i do 32GB) i 2 GB RAM memorije.

 

Kamera i video

Brilijante fotografije su rijetko bile jača strana ZTE mobitela (čak i njihov Nubia 5, koji je glasio kao “telefon fotograf” nije ispunio svoja obećanja).

Prednja 5 megapikselna kamera pravi prilično dobre fotografije.

Iako fotografije imaju tenedenciju da izgledaju previše narančasto kamera je u mogućnosti da napravi prilično jasne snimke.

Budući da je 88-stupnjeva objektiv, možda ćete vidjet neke iskrivljene ili izdužene uglove u blizini ugla fotografije.

Uz digitalni zoom i blic, 13-megapikselni fotoaparat ima tri načina snimanja. Za sve dnevne i neformalne slike postoji automatski način rada, koji ima HDR snimanje.

Za više napredne pro mod uključuje opcije za podešavanje bijele boje, ISO i nivoa izloženosti. Također možete uključiti i isključiti gradienet, prepoznavanje lica i noćno snimanje.

Pored ovih postoji još zabavni mod koji vam dopušta slikanje fotografija s nekim efektima kao što su panorama ili višeslojne slike.

 

Zaključak

ZTE Grand X Max+ ima svojih mana a svakako i svojih prednosti od kojih je najveća prednost njegova cijena na tržištu.

MANE: Njegova kvaliteta poziva može biti jasnija a i sam dizajn je mogao biti pogodniji za korisnika. Osim toga, u odnosu na uređaje poput Nexus 6, Note 4, njegov procesor je relativno spor ali opet pouzdan da obavlja svoju funkciju bez previše problema.

PREDNOST: Što se tiče proračuna do koje cijene smartphone može ići, 200 dolara je itekako jedna od boljih cijena pametnih telefona i možemo reći da je s ovom cijenom ovaj pametni telefon vrijedan svake pažnje.

 
Komentariši