Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Recenzija: Samsung Galaxy S3 Neo

Telefoni.ba

Recenzija: Samsung Galaxy S3 Neo

Samsung S3 Neo bi mogao biti dobar kandidat za vaš novi telefon ukoliko niste neko ko previše vremena provodi gledajući u telefon, razgovarajući te obavljajući stalne pozive i sl. jer u surpotnom Neo vam neće pružiti osjećaj savršene performanse i nećete moći koristiti nekoliko aplikacija istovremeno, a pogotovo nećete moći igrati neke teške i memorijski zahtjevne igre.

Što se tiče dizajna, Samsung S3 Neo je skoro pa iste veličine i oblika kao i stari dobri S3. Visine je 136.6mm, širok je 70.8mm, tanak 8.6mm te je težak samo 132 grama. Dakle, moći ćete ga fino čuvati u jednoj ruci, ali za tipkanje i slične aktivnosti će vam ipak biti potrebne obe ruke. Kučište je upakovano u isti plastični dizajn kao S3 te ga možete imati u bijeloj ili plavoj varijanti.

Kada je riječ o ekranu, tu nas čeka Super AMOLED HD, multi-touch ekran koji je veličine 4.8 inča i nije mnogo velik te je otprilike neka solidna, skoro pa savršena veličina telefona koju želimo imati. Sasvim je odgovarajuća za gledanje video snimaka, čitanje, tipkanje itd. Gustina piksela je 306 po inču što pruža pristojno i zadovoljavajuće iskustvo, ali ponekad ćete možda primijetiti da su neki detalji zamagljeni. Po nama to i nije toliko strašno.

Samsung S3 Neo radi na KitKat v4.4.2, u vrijeme kad je Neo 3 pušten u prodaju to je bio najnoviji operativni sistem. Uređaj ima 1.2 GHz četverojezgreni procesor i 1.5GB RAM-a koji može usporiti telefon pri korištenju više od jedne aplikacije istovremeno ili dok se učitava web stranica koja je grafički zahtijevna. Samsung S3 Neo ima ulaz za micro SIM karticu i radi na 2G/3G mrežama. Također ima 16GB interne memorije i micro-SD ulaz kako bi mogli proširiti memoriju do 64GB. Bez problema možete koristiti Wi-Fi, Hotspot, GPS i stereo FM. Baterija od 2.100mAh će vam dozvoliti korištenje telefona skoro 24g bez potrebe za punjenjem.

Kamera ima solidnih 8MP te bez problema možete snimati čiste i oštre slike. Uz kameru imate i LED blic, auto-fokus, geo-označavanje, fokus na dodir, detekciju lica i osmijeha, stabilizaciju slike i simultano HD snimanje videa i slika. Prednja kamera ima 1.9MP što i nije baš najbolje ali je sasvim pristojna za selfie snimke i video pozive.


 
Komentariši