Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Puls sada možete pratiti putem kamere vašeg Xiaomi telefona

Telefoni.ba

Puls sada možete pratiti putem kamere vašeg Xiaomi telefona

Xiaomijeva aplikacija Mi Health sada može pratiti vaš puls putem kamere i blica.
To znači da vam nije potreban telefon sa namjenskim senzorom za mjerenje pulsa.
Praćenje otkucaja srca već smo vidjeli na pametnim telefonima zahvaljujući tome što Samsung nudi namjenski senzor na starijim vodećim telefonima. Xiaomi sada pokazuje da vam nije potreban određeni hardver za ovu tehnologiju.


Xiaomijeva aplikacija Mi Health (koju ne treba zamijeniti s Mi Fit) sada uvodi mogućnost mjerenja otkucaja srca putem kamere pametnog telefona i bljeskalice, izvještava XDA-Developers.
Morat ćete potpuno prekriti kameru i blic telefona prstom, pri čemu bljeskalica služi za osvjetljavanje prsta, a kamera zapravo prati vaš puls. Pogledajte snimke zaslona u nastavku.
Da biste ga sami isprobali, morat ćete pokrenuti aplikaciju Xiaomi Mi Health (ili je prvo preuzmite ako je nemate), dodirnite odjeljak “puls”, a zatim gumb u donjem desnom dijelu. XDA izvještava da se funkcija uvodi u verziju 2.7.4 aplikacije.
Još nismo vidjeli da ove funkcije na našim telefonima i zasbni uređaji za mjerenje su bolji ukoliko vam je mjerenje pulsa potrebno na duži period, ali svejedno bi mogao biti isplativ način za postizanje rezultata ako je točan. Naša jedina stvarna briga je da se mrlje otisaka prstiju na samoj kameri čine neizbježnima, pa će oni koji žele pratiti puls putem ove metode morati očistiti sočivo prije snimanja.
Komentariši