Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Provjerite kvalitet vašeg punjača sa Ampere aplikacijom

Telefoni.ba

Provjerite kvalitet vašeg punjača sa Ampere aplikacijom

Pojavom punjača koji se takmiče koji će brže napuniti bateriju od skoro svih većih kompanija, kvalitet istih postaje sve upitniji. Da li možete razlikovati koji od dva punjača je kvalitetniji? Možda pojedinci mogu, ali nismo svi inžinjeri elektrotehnike da bismo to mogli ispitati i znati.
Npr., kompanija Sony ponekad uz svoje telefone šalje i eco-friendly 0.8A punjače koji pune sporije, ali kvalitetnije, dok Samsung i neki drugi proizvođači svojim kupcima šalju jače punjače od 2A koji zaista brzo napune bateriju.

Ampere-app-tells-you-the-juicing-quality-from-one-phone-charger-or-cable-to-the-next
Ampere aplikacija koristi prednosti Android Lollipopa da bi vam pokazala koja je razlika i kvalitet između dva punjača ili USB kabla koje koristite za punjenje.
Također će u nekoliko sekundi prikazati trenutne oscilacije i njihov stvarni prosječni promet kroz punjač koji koristite u datom trenutku.

Na taj način možete ispitati da li vaš punjač kojeg ste dobili
upakovanog uz telefon obavlja dobro svoj posao ili je ipak bolji punjač kojeg ste posudili od prijatelja. Istražite koji najbolje djeluje na bateriju vašeg uređaja.
Kada pokrenete aplikaciju sačekajte 10 sekundi, a nakon toga će se prikazati punjenje ukoliko ste prikopčali telefon na punjač. Brzina punjenja može zavisiti od punjača, USB kabla, vrste telefona, trenutnih pokrenutih zadataka ili jačine osvijetljenja.
Ampere mogu preuzeti i testirati samo oni čiji telefon ima Android Lollipop 5.0+ sistem.
Potrebno je još napomenuti da je aplikacija imala sitnih problema sa nekoliko modela poput HTC One M7, M8 i nekih LG G3 verzija iako su uredno pokretali Android Lollipop. Ti telefoni navodno ne podržavaju još ovaj tip mjerenja.
Naša preporuka je da detaljno pročitate uputstva koja se nalaze u opisu aplikacije.


 
Komentariši