Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Procurile specifikacije novog HTC One M9 i potvrđen naziv istog

Telefoni.ba

Procurile specifikacije novog HTC One M9 i potvrđen naziv istog

Izgleda da će novi HTC-ov flagship pametni telefon, koji je bio predmet nekoliko procurenih informacija iz ove kompanije, biti nazvan HTC One M9, a ne HTC One (M9). Naziv je kratko bio postavljen na HTC Canada web stranici te je primijećen i uslikan prije no su ga uklonili.

Drugi najsvježiji izvještaj govori o detaljnim specifikacijama One M9 uređaja. Naime, telefon će podržavati IPS ekran od 5 inča i Full-HD rezoluciju već viđenu kod HTC One (M8). Također se očekuje kamera od 20.7 megapiksela sa duplim LED blicem, kao i prednja kamera od 4 megapiksela podržana dodatno od strane HTC Ultrapixel tehnologije.

 

Schermafbeelding-2015-02-15-om-23.53.58

Kao što smo i očekivali, telefon će biti popraćen Qualcomm čipom, 64-bit Snapdragon 810, koji je trenutno u znaku pažnje.
3GB RAM-a i Andreno 430 CPU su također spomenuti na listi specifikacija novog HTC One M9.

Osvrćući se ponovo na izvještaj, HTC M9 će imati 32GB i 64GB ugrađene memorija i pokretat će Android 5.0.2 Lollipop sa Sense 7.0 korisničkim sučeljem. Druge značajke su u znaku microSD kartice, BoomSound zvučnika, Bluetootha 4.1 i baterije kapaciteta 2.840mAh.

Također su spomenute 3 verzije telefona pod nazivima UHL, WHL i WL.
UHL verzija će biti lansirana u Aziji, Evropi, Africi, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Rusiji, Turskoj, Kini, Americi, Kanadi i Latinskoj Americi.
WHL modeli će se prodavati za Sprint i China telekom, dok će WL biti namijenjena samo Verizonu.

 

HTC je već poslao pozivnice za događaj u Barseloni na kojem će biti predstavljen M9, a koji će se desiti 1. marta.

 
Komentariši