Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Pripremite svoje živce: najtežih 10 igara

Telefoni.ba

Pripremite svoje živce: najtežih 10 igara

Ako mislite da su Flappy Bird i Timberman najžilavije i najteže igre – varate se. Sastavili smo listu najtežih i frustrirajućih igara koje su trenutno dostupne za preuzimanje na Google-ovom marketu. Pogledajte listu i kratke opise, preuzmite onu koja vam se najviše dopadne te budite spremni na gubljenje živaca.

Mnoge od njih imaju dvije zajedničke stvari, a to su jednostavnost i testiranje vaše smirenosti. Obavezno podijelite sa nama vaše dostignute rekorde.

 

Timberman

Počnimo sa jednom od lakših: Timberman. Koncept igre je jednostavan, sijecite drvo i izbjegavajte grane koje padaju prema vama dok sjekirom udarate od drvo. Poprilično je lagano dostići visok rekord ukoliko ste dovoljno strpljivi i odlučni da držite oko na brojaču, ali je to ne čini manje frustrirajućom.

timberman-screenshot


 

Do not touch the spikes

Ova igra je u početku jednostavna i lagana, ali kako vrijeme odmiče postaje sve teža. Poprilično je iritantna i teška. U početku će vas zavarati lažni osjećaj sigurnosti, a zatim će vas vrlo brzo vratiti u realnost u kojoj će vam trebati mnogo, mnogo vještine.

hardest-games-dont-touch-spikes


 

Hardest Game Ever 2

Ovo je ustvari kolekcija mini igara koje su skupljene u jednu ogromnu igru, odnosno gomilu poznatu kao Hardest Game Ever 2. Igra je podijeljena u 3 kategorije: lahku, normalnu i tešku. Ukoliko vam se lahka kategorija učini jednostavnom, u teškoj ćete zasigurno izgubiti živce i počupati koju dlaku sa glave. Sretno!

hardest-games-hardest-game-2


Line Runner 2

Kao što sam naziv kaže radi se o tipičnoj igri u kojoj vaš lik trči po liniji, a poenta igre je da se izbjegavaju prepreke. Čini se laganom, ali što duže igrate, izbjegavanje prepreka postaje sve teže i teže te morate biti usaglašeni i precizni sa vremenom skoka. Klasična, ali nimalo manje lagana igra od ostalih.

line-runner-2


Rage Quit

Rage Quit je klasika: prvi nivo je lagan, a zatim sljedeći nivoi postaju teži. U biti, zamisao je jednostavna: trebate ubaciti crveni kvadrat u zelenu kutiju ali ne smijete dodirivati zidove. Znate već kakve su igre ovog tipa i koliko zarazne mogu biti.

hardest-games-rage-quit


World’s Hardest Game

Naziv igre zaista nije mnogo daleko od težine iste. Ima isti koncept kao i Rage Quit, ali i neke dodatne dimenzije poput uklanjanja prepreka. Ako uzmete u obzir da morate pomjerati prstom što zna biti jako neprecizno – težina igre i nerviranje idu zajedno.

hardest-game


Swing Copters

Druga uspješna igra programera koji stoji iza Flappy Bird te također ima isti nivo iritantne ovisnosti. Kontrole su blago rečeno haotične i zahtijevaju od vas da dodirivanjem ekrana mijenjate smijer vašeg lika. Cilj je da uspješno prolazite između poluga ne dodirivajući nijednu. Sve to uz ljuljajuće čekiće koji se nalaze sa strane svake poluge dovodi do ludila.

jeu-android-durs-swing-copters


 

Dumb Ways to Die

Ovo je kolekcija mini igrica, ukupno 15. Cilj igre je da prelazite iz igre u igru bez zaustavljanja ili prekidanja i što je brže moguće jer je igra bazirana na brzini i postaje brža kako nivoi odmiču. Svu pažnju usmjerite na nivo sa piranama, zaista će vam trebati.

dumb-ways-to-die-teaser


 

Duet

Duet se ne temelji na brzini nego na praćenju pokreta i spretnosti vašeg palca. Ono što je potrebno da učinite je da dvije lopte koje se okreću oko svoje ose uspiju u svojoj namjeri bez dodirivanja prepreke koja ide ka njima. Teško je za objasniti, ali je definitivno vrijedna igranja jer je jedna od najboljih teških igara koje smo dosad probali.

hardest-games-duet (1)

 


Mr. Flap

Mr. Flap radi na istom principu kao i Flappy Bird, ali su nekako uspjeli da ovu igru učine još težom. Ovaj put ono što trebate učiniti je da pokušate proći pravo između poluga koje se nalaze na pokretnoj rotirajućoj osi. Kada se napravi puna rotacija, dobivate jedan bod. Sigurno je jedna od najtežih igrica i sretno u pokušaju da dođete do dvocifrenog rekorda! Ukoliko to zaista uspijete, obavezno nam pošaljite screenshot.

hardest-android-games-mr-flap
Komentariši