Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Preview: Huawei Ascend Mate 7

Telefoni.ba
SPECIFIKACIJE
Preview: Huawei Ascend Mate 7

 

Dizajn

Iako vanjskim izgledom podsjeća na već viđene modele smartphone-a iz ove skupine, ovaj smartphone je oblikovan u skladu sa najnovijim trendovima.

Huawei Ascend Mate 7 ima dužinu tijela 157mm i širinu 81mm, a tanak je tek 7,9 mm.
Mora se priznati da su dimenzije ovog telefona zaista velike ali je napravljen tako da mu stražnji dio ima suptilnu krivulju kako bi se moglo lakše rukovati ovim uređajem.

Ascend Mate 7 je napravljen u kombinaciji od tri materijala. Prednji panel je od stakla, oko 98% tijela od anodiziranog aluminija, gornji i donji dijelovi od plastike dok je unutrašnja struktura napravljena od jake aluminijske legure za smanjenje unutrašnje topline uzrokovane radom komponenti.
CPU

Huavei Mate7 je prvi smart telefon koji koristi 8-jezgreni SoC Kirin 925 čipset: četiri ARM Cortex A-15 rade na taktu 1,8 GHz dok ostale 4 ARM Cortex A-7 na taktu 1,3 GHz.

Ovaj smartphone ima 2GB radne memorije a 16 GB interne memorije od koje je 11,85 GB korisnički dostupno.
Pored 8-jezgrenog procesora tu je i i3 koprocesor koji  je zadužen za prikupljanje i obradu informacija senzora za otisak prsta, žiroskopa, akcelerometra i kompasa.

 

Kamera

Ascend Mate 7 koristi 13MP objektiv koji osigurava oštre i detaljne snimke. Kamera u foto načinu rada daje fotografije maksimalne rezolucije 4127×3096 tačaka u omjeru 4:3.

Automatsko približavanje brzo odgovara na promjene u sceni dok je brzina ručnog približavanja relativno spora.

Video podržava HDR način snimanja u 720p ali ne podržava 4K UHD. Što se tiče video datoteka, one na 1080 rezoluciji izgledaju jako dobro.

Prednja 5MP(4.92 MP) kamera daje fotografije maksimalne rezolucije 2660×1920 točaka i video u 1280×720 rezoluciji na 30fps.

 

DOBRE STRANE:

-kvalitet izrade kučišta
-nije magnet za otiske prstiju
-senzor otiska prsta
– kvaliteta zaslona

 

LOŠE STRANE:

– nema bežično punjenje
– nema IR
– zvučnik nije stereo
– nema 4K opciju snimanja videa

 

 
Komentariši