Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Preporučujemo: 6 stvari koje trebate isključiti na vašem Samsungu

Telefoni.ba

Preporučujemo: 6 stvari koje trebate isključiti na vašem Samsungu

S Voice usporavanje

Samsungov S Voice je super stvar, ali je ne koristimo svi i mnogima je apsolutno nepotrebna, a ako ste među takvima onda vam S Voice samo “služi” za bespotrebno usporavanje telefona. Svaki put kada pritisnete glavnu tipku, telefon će sačekati sa izvršavanjem naredbe u iščekivanju da ćete još jednom pritisnuti glavnu tipku kako biste pokrenuli S Voice komandu. Ovo poprilično uspori telefon i može biti jako iritantno. Da biste isključili ovu postavku, pritisnite dva puta zaredom glavnu home tipku kako biste otvorili S Voice, zatim otvorite menu i izaberite postavke. U postavkama biste trebali vidjeti opciju “Open via home key”, koju ćete jednostavno isključiti i ubrzati rad vašeg Samsunga.

galaxy-s4-s-voice

 

Veoma poznati iritantni Samsungov “zvižduk”

Whee-whoo! Whee-whoo! Whee-whoo! Nalaziti se u sobi sa nekoliko korisnika Samsung telefona koji konstantno primaju poruke može izgledati kao da ste zatvoreni u kavezu sa pticama. Pretpostavljamo da znate na koji zvuk mislimo i vjerovatno ste nekoliko puta posegnuli za svojim telefonom u momentu kad ste čuli poznati zvižduk. Ukoliko ga još niste promijenili, možete pronaći neki manje iritantan zvuk u postavkama pod opcijama “Sound > Notifications”.

Zvukovi dodira ekrana

Zvižduk možda jeste iritantan, ali je definitivno mnogo manje takav u odnosu na Samsungove zvukove svaki put kada kliknemo nešto na ekranu. Na svu sreću, gašenje ovih zvukova je poprilično lahak posao. Jednostavno otiđite u postavke, opet idete na “Sound”, isključite ovu opciju i uživajte u dragocjenoj tišini.

ANdroidPIT-Galaxy-Note-4-Android-50-Lollipop-notifications-sound-interruptions

Zvuk zaključavanja ekrana

Kad smo već kod zvukova, želimo napomenuti i ovaj dio o zvuku koji se čuje svaki put kada zaključamo ili otključamo ekran. Ovaj put opciju ćete pronaći u “Screen Lock Sound” postavkama koje se nalaze odmah ispod postavke “Touch Sound”.

Galerija i slike

Galerija u kojoj su smještene sve vaše slike je sjajna stvar, ali ukoliko koristite i neke online aplikacije  za skladištenje slika poput Dropboxa, Facebooka i Picase koje mogu biti veoma korisne, ali donekle i bolne za performansu vašeg uređaja ukoliko se iste slike također nalaze i na vašem telefonu. Naime, možete podesiti opciju da galerija ograniči koje izvore će da koristi i prikazuje direktno na telefonu. Možete ukloniti npr. Dropbox sa spiska, pa će se vaše slike nalaziti samo na Dropboxu, a ne dodatno i u galeriji.

TouchWiz-Gallery-Share

Aplikacije koje možete onemogućiti, ali ne i izbrisati

Za mnoge korisnike predinstalirane aplikacije koje dođu u telefonu onda kad ga kupite mogu biti od velike pomoći, ali neki korisnici i nisu fanovi istih. Te aplikacije ne možete u potpunosti deinstalirati sa vašeg uređaja, ali ih možete onemogućiti. To možete učiniti u “Settings > Applications > Application Manager”, izaberite prikaz svih aplikacija i uvjeriti ćete se da se pored nekih ne nalazi dugme za brisanje, ali možete kliknuti na onemogućivanje rada onih aplikacija za koje ne želite da se pokreću. Napomenuti ćemo vam da se ne zanesete previše, jer biste mogli isključiti neke bitne Android aplikacije.

Postoje li još neke stvari koje vas nerviraju na vašem Samsungu? Jeste li neke od nabrojanih već isključili?


 

 
Komentariši