Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Potvrđeno: Baterija Nexusa 5 se pogoršala sa nadogradnjom Lollipopa

Telefoni.ba
SPECIFIKACIJE
Potvrđeno: Baterija Nexusa 5 se pogoršala sa nadogradnjom Lollipopa

Nedavno testiranje je potvrdilo da Googleov pametni telefon Nexus 5 ima najlošiju bateriju nakon što je dobio nadogradnju na Android 5.0 Lollipop. Vijest je u suprotnosti sa tvrdnjama Googlea kako novi operatvni sistem poboljšava bateriju i njenu performansu do 10%.

Rezultati su objavljeni na portalu GSMArena koji je detaljno razmotrio rad baterije na Galaxy S5, HTC One (M9), LG G3 i Nexus 5 telefonima nakon pto su svi dobili nadogradnju na Lollipop. Dok su S5 i One (M8) pokazali različite rezultate prednosti i slabosti, LG G3 i Googleov telefon su ostvarili loše rezultate u svim kategorijama.

 

androidpit-flagship-battery-comparison

Kao što možete primijetiti, svi flagship telefoni koji su nadograđeni na Lollipop imaju slabije rezultate što se tiče trajanja baterije.

androidpit-flagship-battery-comparison-talk-time

U kategoriji neprestanog razgovora, vijek baterije Nexusa 5 se smanjio za 6 sati na Lollipopu.

 

Ovo testiranje je izvođeno na  Android 5.0 nadogradnji, dok je već sada dostupno ažuriranje Androida 5.0.2 za neke uređaje i rečeno je da će novo ažuriranje porpaviti greške i donijeti poboljšanja, a koliko će to zaista uticati na sistem i poboljšati rad sistema i baterije kao što je Google rekao, ostaje nam da čekamo sljedeće testiranje.

Ukoliko niste zadovoljni Lollipopom, uvijek možete vratiti telefon na dobri, stari KitKat. Ukoliko vas zanima kako, pošaljite nam upit u inbox ili komentar, a mi ćemo vrlo rado objaviti novi tekst sa potrebnim informacijama i uputama. Ako imate Nexus 5 koji je već primio ažuriranje, jeste li primijetili slabljenje baterije?

 
Komentariši