Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Potvrđene specifikacije za HTC Desire 626

Telefoni.ba

Potvrđene specifikacije za HTC Desire 626

Prošli mjesec se mnogo pričalo o najavljenom HTC Desire 626 telefonu koji ćevjer ovatno biti predstavljen na Mobile World Congress-u 2015. Zvanično je potvrđen, ali ne direktno iz HTC-a. Novi telefon je odobren od strane Telecommunication Equipment Certification centra te su prikazali neke slike i skoro čitavu listu novih značajki i specifikacija.

Od prije znamo da će Desire 626 imati ekran od 5 inča (720 x 1280) te da će biti srednje kvalitete i specifikacija. Trenutno pokreće Android 4.4 KitKat, iako je bilo rečeno da će pokretati novi Android Lollipop. Što se tiče procesora, tu je osmojezgreni MediaTek procesor, 1.7GHz te ima samo 1GB RAM-a i 8GB ugrađene memorije koja se može proširiti dodatno uz microSD karticu.

Zatim, tu je LTE (bežična telekomunikacijska tehnologija), zadnja kamera od 13 megapiksela i blicem dok prednja ima 5 megapiksela. Telefon je težak 135 grama, a dimenzije su mu 146.9 x 70.9 x 8.19 mm, dok je baterija koja je ugrađena kapaciteta 2000mAh.

Sve u svemu, Desire 626 se čini poput nedavno najavljenog Desire 826 modela, ali primjetna razlika među njima je prednja kamera koja nije centrirana odmah poviš ekrana i naravno, 626 je manji jer model 826 ima veličinu ekrana od 5.5 inča. Nadamo se da će uskoro biti dostupan za kupovinu iako se još uvijek ne zna kad će to tačno biti niti gdje će najprije biti isporučen.
Komentariši