Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Postaje li kompanija Samsung dosadna?

Telefoni.ba

Postaje li kompanija Samsung dosadna?

Kada se radi o Samsungovim telefonima, znate šta da očekujete. Pogledajmo Galaxy S2, Galaxy S3, Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Note 2, Galaxy Note 3 i tako dalje. Otprilike su isti što se tiče izgleda. Samsung konstantno ponavlja isti dizajn baš kao da su pronašli ono što im se sviđa i nastavljaju raditi po istom kalupu.

Dok LG, Sony i druge kompanije imaju širok izbor telefona sa primjetnim razlikama među njima, Samsung je zauzeo potpuno drugačiji stav. U biti, kompanija je prije par godina stvorila početni izgled, odnosno dizajn na kojem se i današnji njihovi flagship modeli baziraju. Jedino što se mijenja je veličina, poneki dodatak izgledu kad su u pitanju high-end modeli i sl. Koji god Samsungov model da izaberete, znate kako će izgledati i ništa novo vas neće iznenaditi.

Zašto je to tako? Zašto poznati proizvođač jednih od najboljih telefona na tržištu ipak nastavlja biti konzervativan i, hajmo reći dosadan. Postoji stara izreka: “Ne popravljaj dok se ne pokvari.” Kod Samsunga kao da je to problem, ili ostaju vjerni i dosljedni jedinstvenom Galaxy dizajnu ili žele da budu kao kompanija Apple koja također proizvodi izgledom slične telefone.

Hoće li novi S6 konačno unijeti promjene u izgledu?

Hoće li novi S6 konačno unijeti promjene u izgledu?

Kompanija naravno ima dizajnere s izvanrednim idejama za nove telefone, ali Samsung se očito opredjeljuje za univerzalno rješenje. Radije ostaju pri starim, provjerenim idejama nego što žele da prihvate rizik i odluče se na izlazak na tržište sa novim idejama, novim dizajnom i nekim posve drugim, novim stvarima na koje od njih nismo navikli.

Da li je zaista vrijeme da dođe kraj već godinama istom izgledu telefona Galaxy serije?
Komentariši