Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Pogledajte test izdržljivosti: Pixel 2! Rezultati će vas iznenaditi…

Telefoni.ba

Pogledajte test izdržljivosti: Pixel 2! Rezultati će vas iznenaditi…

Nedavno smo objavili članak o izdržljivosti telefona LG V30, koji je u svim kategorijama odličan. Sada je isti YouTube kanal uradio i provjeru izdržljivosti Google Pixel 2, a to znači mučenje ovih jadnih telefona do krajnjih granica. Iznenađujuće, Pixel 2 se nije pokazao previše izdržljivim, ili barem ne onoliko koliko bismo očekivali.

Već kod testiranja ekrana, Gorilla Glass 5 pokazuje sitne ogrebotine već na nivou 6, a na nivou 7 ostaju pravi tragovi. Ništa čudno za druge telefone, ali ne dovoljno dobro za tip ekrana kakav je na Pixelu. Kamere imaju istu zaštitu, pa se neće lako ogrebati, s tim da prednji zvučnik ima metalnu zaštitu, za razliku od prošlogodišnjeg Pixela, pa je otporniji.

Međutim, raspad sistema nastaje kod testa zadnje strane telefona koji je napravljen od metalnog kućišta, ali prekriven materijalom koji se lako ošteti. Veoma lako ostaju ogrebotine, otisci prstiju, a dešava se i promjena boje (izlizavanjem).

Kako se već kaže – video govori više nego hiljadu riječi, pa pogledajte kako je to Zack testirao za JerryRigEverything, i kakvi su finalni rezultati:
Komentariši