Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Pogledajte razlike između telefona Pixel i novog Pixel 2

Telefoni.ba

Pogledajte razlike između telefona Pixel i novog Pixel 2

Prošle godine, Google je lansirao svoju prvu seriju telefona pod nazivom Pixel za obični i Pixel XL za veći, napredniji model. Nemojte se zbuniti. Oba telefona su jaka konkurencija konkurentskim firmama Samsung, Apple i LG, a to će ostati i u budućnosti.

Prije par dana, Google je lansirao i ovogodišnju, drugu, seriju telefona, a nazvani su Pixel 2 i Pixel 2 XL. Već u startu se vidi da se radi o telefonima koji će zauzeti mjesto među najboljima na tržištu. Veliki ekrani, odlični Snapdragon 835 procesor i fantastična kamera osiguravaju da o Pixel liniji telefona pričamo još dugo. I ponovo – oba telefona imaju veoma slične komponente, pa se u suštini razlikuju po veoma malo detalja. Početne cijene su, kao i prošle godine, a Pixel 2 košta $649, dok stariji brat Pixel 2 XL košta $849.

 

Međutim, kada uporedimo prethodnu i ovu generaciju, nije se mnogo toga promijenilo. Ponovo imamo 1080 ekran na manjem modelu, kao i 16:9 omjer rezolucije. Ekran je nešto bolje zaštićen Corning Gorilla Glass 5 zaštitom, dok je na prethodnom bila CGG4.

Procesor je noviji, bolji i brži Snapdragon 835, ali ni Snapdragon 821 iz starog Pixela nije spor, niti zastario. Razlika je samo što Snapdragon 835 nudi sigurnost na duže staze, zbog datuma proizvodnje i bolje optimizacije baterije. Oba telefona imaju 4GB memorije, a novi dolaze u 64/128GB varijantama, dok su prethodni bili 32/128GB. Baterije nemaju velike razlike, a ne možemo još suditi o kamerama, s obzirom da je sve oko ovog telefona još na papiru i nismo dobili prave testove svakog segmenta upotrebe.

Da li se isplati zamijeniti svoj stari Pixel za novi Pixel 2? Odgovor ćemo prepustiti vama, jer je to ipak stvar ličnog stava. Jedino što možemo sa sigurnošću tvrditi je da se u oba slučaja radi o fantastičnim telefonima, čiji vlasnici neće požaliti kupovinu.

 
Komentariši