Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Pogledajte koje aplikacije najviše prazne bateriju

Telefoni.ba

Pogledajte koje aplikacije najviše prazne bateriju

Sudeći po posljednjem AVG izvještaju, Facebook, Spotify i Samsungov Security Policy Update servis su među najvećim krivcima za crpljenje podataka i baterije naših Android telefona.

Naime, AVG kompanija je istraživanje vršila nad milion korisnika kako bi imala uvid u to koje aplikacije koriste najviše resursa (podataka, baterije i memorije). Među prvih pet aplikacija se nalaze:

 1. Facebook
 2. Spotify
 3. Instagram
 4. Path
 5. Amazon Android

Problem naravno nije u samim aplikacijama, nego u tome koliko često ih korisnici koriste te koliko vremena provedu koristeći iste.

Sljedeći poredak prikazuje pet aplikacija koje najviše koriste i troše mobilne podatke:

 1. Daily Mail Online
 2. Tumblr
 3. Facebook
 4. Instagram
 5. Spotify

Samsungovi korisnici, budite dovoljno hrabri da se suočite sa sljedećom činjenicom jer Beaming Service i Security Policy Updates aplikacije – servisi, koji rade u pozadini na Samsung telefonima su najveći potrošači baterije.

 1. Beaming Service for Beep ‘n Go
 2. Security Policy Updates (Samsung)
 3. Facebook
 4. Waze Social GPS Maps & Traffic
 5. Vault-Hide SMS Pics & Videos

Izvještaj pokazuje da je utjecaj igranja raznih igara na bateriju spao sa 62% u trećoj trećini prethodne godine, na 49% u posljednjem tromjesečju, ali ipak su se među prvih pet našle sljedeće igre:

 1. Hay Day
 2. LINE Let’s Get Rich
 3. Boom Beach
 4. Candy Crush Saga
 5. Farm Heroes Saga

Dakle, ukoliko želite zadržati svoju bateriju što je duže moguće, izbjegavajte Facebook i ostale aplikacije koje isušuju istu. Također biste mogli razmisliti i o rootanju vašeg telefona ukoliko želite držati servise, koji rade u pozadini, na distanci od vaše baterije. Umanjeno vremensko igranje Hay Day će vam također pomoći da ne ostanete bez baterije prerano.

Znate li za neke aplikacije koje također crpe bateriju, a ne nalaze se na listi?


 
Komentariši