Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Pixel 2 automatski prepoznaje da li vozite automobil i aktivira “ne ometaj” režim rada

Telefoni.ba

Pixel 2 automatski prepoznaje da li vozite automobil i aktivira “ne ometaj” režim rada

Prije nekoliko dana, Google je konačno objavio Pixel 2 i Pixel 2 XL telefone, a zajedno s njima i novu porodicu proizvoda od kojih su svi jako zanimlijvi. Međutim, svi smo svjesni da su trenutno Pixel telefoni Google-ov najzanimljiviji artikal, jer nas svakim danom oduševljavaju funkcionalnosti koje otkrivamo.

Osim što ovi telefoni imaju mogućnost neprestanog prepoznavanja muzike koju slušate (music ID), sada saznajemo da mogu i automatski da se prebace u režim rada “ne ometaj” kada vozite svoj automobil.

Ta aplikacija na Google Play Store-u se zove “Pixel Ambient Services”. U postavkama ove aplikacije postoji segment “Driving”. Kada ga uključite, on će zahvaljujući senzorima na telefonu prepoznati kada vozite, te prebaciti vaš Pixel 2/2 XL u režim rada koji vas neće ometati tokom vožnje. Time se postiže veća sigurnost u saobraćaju – kako vozača, tako i drugih učesnika.

Upitno je da li su senzori dovoljno dobro iskorišteni, da telefon prepozna da li vi vozite ili ste samo prisutni u vozilu. Pretpostavljamo da će senzor jednako shvatiti i kada ste suvozač i vozač. Međutim, postoje naznake da telefon koristi Bluetooth da odredi da li ste u svom autu, pa možda će onima sa vozilima novijih generacija. koja imaju Bluetooth vezu, biti lakše da prilagode ovu funkcionalnost svojim potrebama.

Sve i ako telefon ne prepozna pravilno vašu ulogu u vožnji automobila, na ekranu ćete imati opciju da telefon brzo vratite u normalni režim rada. Više o ovome ćemo moći testirati i objasniti kada Pixel 2 telefoni budu dostupni.
Komentariši