Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Novi Android malware lažira gašenje telefona kako bi vam ukrao podatke!

Telefoni.ba

Novi Android malware lažira gašenje telefona kako bi vam ukrao podatke!

Idući put kada ugasite vaš telefon, za svaki slučaj izvadite bateriju kako biste bili sigurni da će se ugasiti. Kompanija AVG je detektovala opasni, zlonamjerni program koji čeka da korisnik zada komandu gašenja telefona kako bi lažirao čitav proces gašenja, stvorio prividni dojam i za to vrijeme preuzeo kontrolu nad uređajem.

Kada korisnik pritisne dugme za gašenje, pojavljuju se animacije gašenja, ekran se zacrni i taman kada vi pomislite da se ugasio, tada nastupa zloćudni softwer koji može pozivati kontakte iz imenika, slikati i izvoditi mnoge druge zadatke bez vašeg znanja jer ne možete ništa primijetiti s obzirom na to da je ekran crn i vi mislite da je telefon ugašen, ali zapravo nije. Dakle, ako želite da budete 100% sigurni da vam je telefon isključen, definitivno izvadite bateriju.

Malware zahtijeva da je Android uređaj rootovan ili modifikovan tako da se dozvoljava dublji pristup njegovom softweru kako bi imao pristup vašem telefonu. Svi korisnici čiji uređaj nije rootovan i preuzimaju aplikacije samo sa Google Play marketa su sigurni.

 

 
Komentariši