Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Nove vijesti o Galaxy S6

Telefoni.ba

Nove vijesti o Galaxy S6

Samsungov Galaxy S6 bi mogao imati izbočenu kameru, kao što je kod iPhone 6 i 6 Plus, sudeći po najnovijim slikama koje pokazuju pozadinu Galaxy S6 i Galaxy s Edge modela. Također se vidi čitav S6 dizajn i nagađaju se  moguće dimenzije uređaja, a sudeći po glasinama to bi bilo 143×70.8×6.9mm, što ga čini tanjim od prethodnika S5 koji mjeri 142×72.5×8.1mm.

Šema pokazuje već spomenutu izbočenu kameru i to je prvi put da Samsung na svoje Galaxy modele uvodi ovu inovaciju. Da bismo se uvjerili u istinitost toga, morati ćemo sačekati 1. mart da vidimo kakve su zaista namjere Samsunga.

Druge šeme koje su procurile u javnost pokazuju da kamera dolazi u društvu sa duplim LED blicem koji se nalazi na desnoj strani uređaja, za razliku od S5 na kojem se blic nalazi odmah ispod kamere. Druge inovacije koje su viđene uključuju mnoštvo senzora koji su primijećeni iznad ekrana i prednje kamere.

samsung_galaxy_s6_edge_leak_cnet_korea

Slike su postavljene od strane CNET Korea, koji tvrde da su slike stigle direktno od provjerenih izvora i prikazuju 5 uređaja. Prvi model ima prikazanu samo pozadinu, dok je na drugom stavljena Versus maska i vide se tipke za kontrolu zvuka. Treći uređaj za koji se pretpostavlja da je Galaxy S6 ima vidljivo dugme za uključivanje i ključanje. Četvrti i peti uređaj prikazuju produženi ekran sa obe strane Galaxy S Edge-a što poništava tvrdnje da će imati produženi ekran samo sa jedne strane.

Portal CNET Korea je također izvijestio da su južnokorejski proizvođači zaštitnih maski već uveliko počeli sa proizvodnjom za S6 i S Edge.

Što se cijena tiče, procurile su informacije da će korisnici za S6, model 32Gb morati izdvojiti najmanje 749 eura, za 64GB – 849 eura, 128GB – 949 eura.

Za Galaxy S Edge će početna cijena iznositi 949 eura za 64GB i 1049 eura za model od 128GB.

 
Komentariši