Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Nove postavke Facebook-a bilježe svaku aktivnost na internetu

Telefoni.ba

Nove postavke Facebook-a bilježe svaku aktivnost na internetu

Postavke privatnosti na Facebook-u su se promjenile i sada prate svaki vaš pokret koji napravite na internetu, na bilo kojoj web stranici. Nova pravila će omogućiti Facebook-u da napreduje u pružanju boljih usluga reklamiranja i postavljanja oglasa.

Postavke su izmijenjene 30. januara, a Facebook nije pitao korisnike da li se slažu ili ne slažu sa novim izmjenama, nego je automatski primijenio sva nova pravila na korisnike čim su se ponovno prijavili na ovu popularnu društvenu mrežu. Facebook prati i bilježi stranice koje posjećujete, koje linkove otvarate, kakav sadržaj čitate i koliko se zadržavate na stranicama kako bi vam mogao predlagati oglase zasnovane na vašim ličnim interesima.

Iz Facebook-a kažu kako korisnici na njihovo pitanje o oglasima i reklamama odgovaraju da žele vidjeti više oglasa koji su vezani za ono za što se korisnici najviše zanimaju, gledaju, čitaju. Bitno je još spomenuti da svi vodeći portali imaju ove postavke.

Međutim, mnogi su već počeli da se suprostavljaju novim pravilima s obzirom na to da ne žele biti praćeni te smatraju da je Facebook trebao dopustiti korisnicima da pristanu ili ne pristanu na nove izmjene.

Korisnici imaju mogućnost žalbe kontaktrirajući Digital Advertising Alliance u SAD-u, Kanadi ili Ujedinjenom Kraljevstvu. Nakon toga vas Facebook više neće smarati oglasima na računaru, laptopu te ni na tabletu, ali će nastaviti bilježiti vaše podatke i stranice koje posjećujete.

Da li ste vi protiv novih pravila Facebook-a?
Komentariši