Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

No. 1 tajna štednje baterije

Telefoni.ba

No. 1 tajna štednje baterije

Jedini trik koji pali što se tiče štednje baterije je vezan za ekran i svjetlinu. Ekran je najveći potrošač baterije Android uređaja i najbolje što možete uraditi za bateriju je smanjiti njegovo prekomjerno crpenje. Odmah na početku podesite screen timeout.

Screen timeout je vrijeme za koje ekran ostaje aktivan od onog trena kad prestanete koristiti vaš Android. Nakon određenog vremena (30 sekundi, 2 minute itd.), ekran se isključuje. Zadani period mu je skoro uvijek onaj najduži, te ako to niste promijenili u postavkama učinite to odmah. Izaberite najmanje vrijeme koje vam nudi, jer kad jednom ostavite telefon, zar je bitno hoće li ekran ostati uključen narednih 30 sekundi ili 3 minute. Svakako da je 30 sekundi mnogo bolje za vašu bateriju nego 3 minute.

 

Druga ključna stvar, možda još važnija je svjetlina. Dok koristite uređaj,

smanjite svjetlinu na minimum i obratite pažnju da li je auto-brightness isključen jer sve što je u vezi svjetline zasigurno vuče bateriju. Uvijek možete vrlo jednostavno povećati svjetlinu onda kad osjetite potrebu za time, a do tada je držite na minimumu.

Ovo su jednostavni trikovi, ali čine čuda za vašu bateriju. Ukoliko ne vjerujete, testirajte sami svoj uređaj. Pola dana ga koristite sa povećanom svjetlinom i screen timeout-om na maksimumu, a ostatak dana na minimumu, pa uporedite potrošnju.

 
Komentariši