Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Nemate dovoljno novca za Galaxy S6 – kupite Landvo S6

Telefoni.ba

Nemate dovoljno novca za Galaxy S6 – kupite Landvo S6

Kinezi su iskopirali još jedan popularni novi smartphone – Galaxy S6 koji dolazi kao uređaj pod nazivom Landvo S6 – izgled je identičan, međutim hardver i specifikacije baš i nisu.

Naime, znamo da su Kinezi poznati po kopiranju popularnih modela koje kasnije pod drugačijim imenom plasiraju na tržište. Spomenuti ćemo odmah na početku kako su izgledom oba uređaja skoro identična te je teško na prvi pogled raspoznati koji je originalni Galaxy S6, a koji je kopija. Dok izgled kućišta donekle možemo usporediti sa Samsungovim modelom – ugrađeni hardver ne možemo, stoga performanse nisu niti izbliza kao kod originala. Glavna kamera ima rezoluciju od 8 megapiksela, a prednja 2 megapiksela. Landvo S6 nema ni LTE podršku već samo 3G.

Nisu li to Kinezi fascinanto odradili?

Lijevo na slici je Landvo S6, a desno Samsung Galaxy S6.

Kapacitet baterije je također iskopiran – 2.550 mAh, no softver nije, tako da Landvo S6 pokreće Kitkat verzija Androida umjesto Lollipopa. Uređaj je dostupan za prednarudžbu putem gearbest online trgovine po cijeni od 119 dolara, a uz kupon LANDVOS6 cijena je još niža – 101 dolar.

Landvo S6 dolazi s 5-inčnim IPS zaslonom HD rezolucije (1.280 x 720 piksela), pokreće ga MediaTekov četverojezgreni MTK6582 SoC brzine 1.3 GHz. Kad je u pitanju RAM i tu je vidljiva poveća razlika – Landvo S6 raspolaže samo sa 1GB RAM-a i 16 GB interne memorije, dok originalni S6 ima 3 GB RAM-a i minimalno 32 GB interne memorije. Pogledajte i video te se uvjerite u sličnost kopije i originala.
Komentariši