Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti Telefoni.ba - Specifikacije, recenzije, vijesti

Specifikacije, recenzije, novosti, slike

.

Nekoliko razloga zbog kojih je Sony Xperia Z3 bolja od iPhonea 6 Plus

Telefoni.ba

Nekoliko razloga zbog kojih je Sony Xperia Z3 bolja od iPhonea 6 Plus

U ovom postu navest ćemo nekoliko razloga zbog kojih je Sony Xperia Z3 bolji od iPhone 6 Plus uređaja, a vi opet procijenite sami.

Sony Xperia Z3 je certificirani IP68. To znači da je vodootporan, te uronjen na dubinu od 1 metar izdržat će čitavih 30 minuta. iPhone 6 Plus nema ovakve sposobnosti, jer nije vodootporan.

Sony Xperia Z3 dolazi sa ulazom za microSD karticu, sa proširenjem memorije i do 128GB. Ukoliko napunite internu memoriju, možete dodati više prostora putem microSD kartice. iPhone 6 Plus nema nikakve dodatne opcije za spremanje podataka.

Sony Xperia Z3 posjeduje prednje stereo zvučnike, koji su okrenuti prema vama, tako da prilikom gledanja video zapisa i slušanja sadržaja, stvara još ugodnije iskustvo, za razliku od iPhone 6 Plus, koji ne nudi prednje zvučnike.

Sony Xperia Z3 dolazi sa PS4 daljinskim upravljačem, koji vam omogućava da igrate PS4 igrice na vašem pametnom telefonu, koristeći PS4 kontroler. iPhone 6 Plus ovo definitivno ne može.

Sony Xperia Z3 posjeduje taster za pokretanje kamere, koji će vam omogućiti da brzo aktivirate kameru, kao i da je zatvorite. iPhone 6 Plus ovo radi putem softvera.

Xperia Z3 ima 20.7 megapikselnu kameru, i jedna je od najjaćih koju ćete pronaći na vodećim pametnim telefonima. Nudi duplo više megapiksela u odnosu na iPhone 6 Plus, i omogućava korisnicima da prilikom zumiranja, zadrže veći kvalitet na svojim slikama.

Sony Xperia Z3 ima ekran sa 5.2-inčnim IPS LCD ekranom, sa 1920×1080 rezolucije, sa po 424 piksela po inču. Dok iPhone 6 Plus sadrži 5.5-inčni, 1920×1080 ekran, sa po 401 pixel po inču.

Xperia Z3 ima Snapdragon 801 quad-core procesor koji radi na 2.5GHz i nudi bolje performanse nego iPhone 6 Plus i njegov dual-core procesor.

U Xperia Z3 ima 3GB RAM-a, što je tri puta više od 1GB RAM-a na iPhone 6 Plus. 3GB RAM-a olakšavaju pokretanje i isključivanje aplikacija, kao i glatko pokretanje igrica. Xperia Z3 posjeduje teme koje će vam omogućiti da podesite pozadine, ikone, bez rutovanja uređaja. Tako naprimjer, možete napraviti da vaš Xperia Z3, izgleda kao da je Android 5.0 Lollipop, nešto što iPhone 6 Plus ne može.

Xperia Z3 nudi i opcije napajanja, koje će vam omogućiti da isključite mobilne podatke kada je ekran podešen na Stamina Mode, kao i mogućnost isključivanja različitih funkcija kada je baterija pri kraju.

Pogledajte i video klip sa detaljnim specifikacijama oba uređaja.
Komentariši